Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6701 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   10 Nisan 2011 - 19:21

''Kültür Varlıklarımız Yenileniyor, Giresun Güzelleşiyor''

Büyüt
Küçült
Kültür Varlıklarımız Yenileniyor, Giresun
AK PARTİ Giresun İl Başkanı Av. Sabri ÖZTÜRK' ün basın açıklaması

''Kültür Varlıklarımız Yenileniyor, Giresun Güzelleşiyor''
 

      Bundan 8-10 yıl öncesine kadar, ülkemizde ve dolayısıyla ilimizde tarihi eserlerimizin, kültür varlıklarımızın yıkılıp yok olması mukadder sayılırdı. Bu eserlerin ekseriyeti, eğer bir kazanç kapısı değilse, turizm açısından getiri sağlamıyorsa, kaderine terk edilir, yıkılmasına seyirci kalınırdı. AK Parti’nin iktidara gelmesi ile her alanda yaşanan değişim ve dönüşüm bu alanda da kendini hissettirdi ve eski eserlerimize bakış açısı değişti, kazanç kapısı olarak görme alışkanlığından vaz geçildi. Eski çarpık ve menfaatçi anlayışın yerini, tarihine kültüre ve sanatına saygı gösterme aldı. Artık tarihi eserlerimiz turizm potansiyeli olduğu için değil, tarih boyunca kurduğumuz medeniyeti temsil ettiği için değerli kabul edildi.  

      İşte bu yeni anlayışla ülkemiz genelinde başlatılan çalışmalar, adeta bir seferberliğe dönüşmüştür. Tarihi köprüler, hanlar, hamamlar, camiler, türbeler, çeşmeler, kaleler; hatta başka dinlere, milletlere ait eserler restore edilmiş, ülkemizin dünya kültür mirası konusunda ne büyük bir zenginlik taşıdığının farkına varılması fırsatı yaratılmıştır.  

      Aynı  şekilde genelde Karadeniz Bölgesi’nde ve özel de Giresun ilinde de restorasyon çalışmalarına vakit kaybedilmeden başlanmış, şu ana kadar çok sayıda kültür varlığı eser gün yüzüne çıkarılmış ve restore edilerek yıkılmaktan kurtarılmış, halkımızın ilgi ve alakasına, hizmetine sunulmuştur. Bu restorasyon süreci devam ettikçe, önceden farkına varılamayan, hatta tarihi eser olarak görülmeyen çok sayıda eserin varlığının farkına varılmış, ilimizin kültür varlıkları bakımından zenginliği gözle görülür hale gelmiştir. Bu durum halkımızın bir taraftan geçmişimize, kültürümüze ilgisini ve sevgisini artırırken, diğer yandan da benliğine ait özgüvenini artırmıştır. 

      Giresun merkezde Hacıhüseyin Camii, Hacı Miktad Camii, Gemilerçekeği Camii gibi Osmanlı devrine ait eserlerin restore edilmesi, bu eserlerin yerel tarihimiz bakımından ne kadar kıymetli olduğunun farkına varmamıza yardımcı olmuştur. Buna ilaveten Merkez ilçede Manaroğlu Camii’nin, Şebinkarahisar’da Tamzara ve Kadıoğlu Camilerinin, yine aynı ilçede Taban Ahmet Ağa Bedestani’nin; Yağlıdere ilçesinde Kethüdazade Emin Ağa Köprüsünün onarımının tamamlanmış olması Giresun adına mutluluk verici bir durumdur.  

      Giresun Kalesi içindeki tarihi geçitlerin ve seyir teraslarının onarımı tamamlanmış, halkımızın hizmetine hazır hale getirilmiştir. Kültür Bakanlığımızın yaptığı çalışmalar neticesinde Giresun Kalesi’ndeki mesire yerleri daha farklı bir anlam kazanmış, halkımızı memnun edecek vaziyete getirilmiştir.   

     Giresun halkının medar-ı iftiharı Seyyid Vakkas hazretlerinin türbesi baştan aşağı elden geçirilmiş, çevre düzenlemesi ve iç dizaynı tamamlanmıştır. Burası bakımsız izbe bir yer olmaktan kurtarılmıştır. Bütün bu eserlerin yapımına merkezi idareden kaynak aktarılması konusunda gayret gösteren başta Sayın Nurettin Canikli’ye, onarım ve sair işlerde emeği geçen herkese teşekkür borçluyuz. Bu çalışmalar, bundan sonra yapılacak yenileme ve kültür varlıklarını ortaya çıkarma konusunda bizi ümitlenmeye sevk etmektedir. Ak Parti’li kadrolar, olarak halkımızın hizmetine en güzel şekilde layık olmaya çalıştığımızın bilinmesini isteriz.   
 

       Av. Sabri ÖZTÜRK                                                                                              

AK PARTİ Giresun İl Başkanı                

                                                      

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir