Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6960 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   16 Şubat 2011 - 19:04

Kümbet Yoluna 10 Milyonluk Afet yardımı

Büyüt
Küçült
Kümbet Yoluna 10 Milyonluk Afet
AK Parti Giresun Milletvekili Ali Temür, Kümbet Yayla Yoluna 10 milyon liralık afet yardımı gönderildiğini acıkladı.

 AK Parti Giresun Milletvekili Ali Temür, Kümbet Yayla Yoluna 10 milyon liralık afet yardımı gönderildiğini bildirdi.

Temür, yaptığı basın açıklamasında, 2010 yılı haziran ayında aşırı yağışlar sonucu Dereli-Kümbet yolumuz sel- heyelan nedeniyle ulaşıma kapanmış, vatandaşlarımızın evleri ve pek çok balıkçı esnafımızın balık tesisi zarar görmüştü. 

      Bizler de yetkili arkadaşlarımızla birlikte olay yerinde incelemeler yaparak vatandaşlarımızla görüşmüş, heyelan ve selin verdiği zararın devletimiz tarafından karşılanacağını ifade etmiştik.

      Giresun valiliğimizin önderliğinde söz konusu afet bölgelerimizde hasar tespiti yapılmış, olumsuzlukların giderilmesi için hükümetimiz her türlü yardım desteğini vermiştir.

      Dereli ilçemiz ile önemli bir turizm merkezimiz olan Kümbeti birbirine bağlayan yolumuz sel ve heyelan nedeniyle büyük hasar görmüş, ulaşım bir süre aksamıştı.

       Sele ve heyelana neden olacak yağmur yağması  durumunda Dereli-Kümbet yolunun, yerleşim yerlerimizin ve balık tesislerimizin bir daha zarar görmemesi için çalışmalarımızı  yoğun bir şekilde sürdürdük.

       Giresun Özel İdare tarafından hazırlanan Kümbet yol güzergâhının istinat duvarlarının yapımı ve dere ıslahları projesi Valiliğimiz tarafından DSİ Giresun İl Müdürlüğüne gönderildi. DSİ Giresun İl Müdürlüğümüz Özel İdare tarafından yapılan projeyi kendi kriterleri çerçevesinde revize edip DSİ Trabzon Bölge Müdürlüğümüze gönderdi.

      Çevre ve Orman Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu, Bakanlık Müsteşarı ve DSİ Genel Müdürlüğü nezdinde yaptığımız görüşmelerle,  Dereli-Kümbet istikametinde taşkınlara neden olan derelerin ıslah edilerek yol güzergâhının zarar görmesini engelleyecek Kotana-Kümbet arasında 5 km uzunluğunda istinat duvarı yapılması için, 10 Milyon TL tutarında istinat duvarı imalatlarının DSİ tarafından yapılmasını karara bağladık.

            Projenin uygulamaya konulup ihalenin yapılarak kısa süre içinde istinat duvarlarının imalatına başlanması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Giresun’umuza hayırlı olmasını diliyor, sevgi ve selamlarımı sunuyorum. 

 


Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir