Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5767 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   31 Ağustos 2011 - 10:30

Kuzgun'da Coşkulu Bayramlaşma

Büyüt
Küçült
Kuzgunda Coşkulu
Tirebolu Kuzgun Köyü'nde bulunan üç cami ve bir mescit coşkulu bayramlaşmalara sahne oldu.

Kuzgun'da Coşkulu Bayramlaşma

Tirebolu Kuzgun Köyü'nde bulunan üç cami ve bir mescit coşkulu bayramlaşmalara sahne oldu.  
 
Karadeniz’de fındık mevsimi ile Ramazan ayının aynı zamana denk gelmesi bayramın daha coşkulu geçmesine sebep oldu. Fındık mevsimi dolayısıyla iznini köyünde kullananlara bayram tatili için gelenler de eklenince köyler doldu taştı.
 

Tirebolu ilçesine bağlı Kuzgun Köyü de bu sevinci yaşayan köylerden biri oldu. Köyde bulunan üç cami ile bir mescit bayram namazı için gelenlerle doldu taştı. Bu yıl ilk defa kadrosu verilen Kamatlı Mahallesi Mescidi sabah saatlerinde gelen cemaatle dolup taştı. Mescide sığmayan cemaat mescit bahçesinde ve yollarda namaz kılmak zorunda kaldı. Köyün en eski camisi olan Merkez Camiinin içine sığmayan cemaat cami etrafına serilen brandalara da sığmadı. Eski caminin hemen yanı başında yapılmakta olan yeni cami ise açılacağı gün için geriye sayıma başlamış bile. Köyün bir başka camii Kahve Yanı Sahil Camii ise köy halkı ile ve Gümüşhane Tirebolu Karayolundan geçen cemaatin uğrak yeri oldu. Eski Kahve Yanı Camii ise mahzun ve mağrur bir halde cemaatini bekledi.  
 
Kuzgun Köyünde olanlar çevre köylerde de yaşandı. Camilerin hepsinde de bayram coşkusu hakim olurken geniş kalabalıklar uzun cemaat kuyrukları oluşturdu. 
 
Daha  fazla fotoğraf için:
https://www.facebook.com/ibalcim 





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir