Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 1241 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   05 Eylül 2024 - 12:01

KUZU VE OĞLAK DESTEĞİ 1’İNCİ DÖNEM MÜRACAATLARI BAŞLADI

Büyüt
Küçült
KUZU VE OĞLAK DESTEĞİ 1’İNCİ DÖNEM MÜRACAATLARI

Yetiştiriciler, damızlık koyun keçi yetiştiricileri birliğine üye olmalıdır. Destekleme kapsamındaki hayvanın 4 aylık (120 günlük) süre içerisinde doğduğu işletmeden, işletme sahibine ait farklı bir işletmeye nakledilmesi durumunda, sahip bilgisi değişmediği için desteklemeye ilişkin diğer şartların da sağlanması kaydıyla desteklemeden yararlanılabilecektir. 5996 sayılı Kanunun 36’ncı maddesi hükümlerine göre idari para cezası sonucunda işletmeye kayıt edilen kuzu ve oğlaklar destekleme kapsamına alınmayacaktır.

Destekleme dönemlerinde desteklemeden yararlanacak olan toplam kuzu-oğlak sayısı, işletmede kayıtlı anaç koyun keçi sayısının 1,5 katını, dişi kuzu sayısı ise anaç koyun sayısının 1,5 katının % 55’ini geçemez. Hazırlanan icmallerde öncelik dişilere verilir. TÜRKVET’ten alınan verilerde anaç koyun keçi bulunmayan işletme destekleme kapsamına alınmaz.

Başvuru yeri, şekli ve zamanı:

Yetiştiriciler, destekleme başvurusunu üyesi oldukları damızlık koyun keçi yetiştiricileri birliğine dilekçe ile yapacaktır.

Başvurular, birinci dönem için; 2 Eylül 2024 tarihi itibariyle başlamış olup, 2 Aralık 2024 tarihi mesai bitimine kadar devam edecektir. İkinci dönem için ise 1 Nisan 2025-15 Haziran 2025 tarihleri arasında başvuruda bulunulacaktır. Birinci dönemde başvurusu olan yetiştiriciler, ikinci dönem içinde başvuru yapmış sayılacaktır. Birinci dönemde başvuru yapamayanlar ikinci dönemde başvuru yapabilecektir.

Temel kuzu/oğlak desteği ve ilave destek tutarları:

·       Temel kuzu/oğlak desteği: 200 ₺/baş (net)

·       Aile işletmelerinde doğan tüm oğlaklara ve dişi kuzulara: ilave 200 ₺/baş

·       Kadın veya genç çiftçilerin işletmelerinde doğan tüm oğlaklara ve dişi kuzulara: ilave 140 ₺/baş

·       1’inci derece tarımsal amaçlı örgütlere üye yetiştiricilerin tüm oğlak ve kuzularına: ilave 40 ₺/baş

İlave destekler; temel kuzu/oğlak desteğini hakeden kuzulara/oğlaklara istenilen şartlar sağlandığı taktirde temel desteğe ilave olarak verilecektir.

Tebliğe göre "Destekleme süreci içerisinde ve ilgili mevzuat kapsamında, kuzu ve oğlakların küpelenerek TÜRKVET’e kayıt edilmesi, aşıların yaptırılarak VETBİS’e kaydettirilmesi ve işletme bilgileri ile desteklemeye esas verilerin kayıt sistemlerinde güncellenmesinden yetiştiriciler" sorumlu olacaktır.

Hayvancılık desteklemeleri konusunda daha ayrıntılı bilgi almak isteyen yetiştiricilerimiz; Giresun merkezde Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğümüze, ilçelerde ise  Tarım ve Orman İlçe Müdürlüklerimize başvurabilirler.

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Bulancak Ajans
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir