Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 1801 kez okundu. | Kategori : GÄ°RESUN
Haberin Tarihi :   07 Haziran 2024 - 19:08

MaviyemiÅŸ YetiÅŸtiriciliÄŸi Destekleniyor

Büyüt
Küçült
MaviyemiÅŸ YetiÅŸtiriciliÄŸi

Ä°l Tarım ve Orman MüdürlüÄŸümüz tarafından hazırlanan ve DoÄŸu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma Ä°daresi BaÅŸkanlığı (DOKAP) tarafından finanse edilen “MaviyemiÅŸ YetiÅŸtiriciliÄŸinin Desteklenmesi Projesi” kapsamında Eynesil Ä°lçemizde çiftçilerimize toplam 2 dekar alanda yetiÅŸtirilmek üzere 500 adet fidan dağıtıldı.

Ä°lçe Kaymakamı Sayın Erkut Pamuk çiftçilerimize fidanlarını teslim etmiÅŸ ve  Ä°lçe Tarım ve Orman Müdürü  Emrah Tomruk’ta çiftçilerimize MaviyemiÅŸ fidanlarının bakımı ve dikimi hakkında bilgilendirmede bulunmuÅŸtur.

Literatüre Yaban Mersini olarak girmiÅŸ olan MaviyemiÅŸ (Vaccinium spp.) dünya çapında gerek taze tüketim gerekse iÅŸlenmiÅŸ meyve sanayisi açısından sahip olduÄŸu güçlü pazar ile üreticilerin yüksek gelir elde etmesini saÄŸlar.

MaviyemiÅŸ ılıman iklim kuÅŸağında yetiÅŸebilen üzümsü bir meyvedir. Asitli ve organik maddece zengin topraklarda yetiÅŸebilen MaviyemiÅŸ meyveleri salkım ÅŸeklinde oluÅŸur ve bir salkımda genelde 5-100 dane meydana gelir. Meyveleri farklı zamanda olgunlaÅŸtığı için olgunlaÅŸma periyodu boyunca haftada en az 1 kez hasat yapılmalıdır.
Özellikle DoÄŸu Karadeniz bölgemizde çay ve fındığa ek gelir getirici ürün olan MaviyemiÅŸ, bölge ekonomisi açısından oldukça kazançlı bir üründür.

 

Giresun Ä°l Tarım ve Orman MüdürlüÄŸü



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DÄ°ÄžER HABERLER
Bulancak Ajans
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LÄ°G PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir