Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 2202 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   25 Nisan 2024 - 10:20

Mera ve Yaylaklarda Hayvan Otlatma Periyodu

Büyüt
Küçült
Mera ve Yaylaklarda Hayvan Otlatma

Mera ve Yaylaklarda Hayvan Otlatma Periyodu “Giresun İl Mera Komisyonu Kararı”

 Giresun İl Mera Komisyonunun, 4342 sayılı Mera Kanunun 4. 18. 19. 20. 23. 26. ve 27. maddeleri doğrultusunda “İlimiz, mera-yaylak ve kışlaklarının korunması, otlatma kapasitesinin artırılması ve aşırı otlatmanın önlenmesi amacıyla, mera bitkilerinin otlatmaya karşı duyarlı oldukları ve bu nedenle otlatılmaması gereken ilkbahar, yaz ve sonbahar kritik periyotlarının başlama ve bitiş tarihleri ile mera, yaylak ve kışlakların bulunduğu bölgenin rakımı, yağış durumu, sıcaklığı, taban suyu seviyesi ve vejetasyonda yer alan bitkilerin bitki boyları dikkate alınarak otlatma mevsiminin belirlenmesine esas yapılan değerlendirme neticesinde”  almış olduğu 15.04.2024 tarihli ve 89 sayılı Kararı gereğince:

İlimiz sınırları içerisinde bulunan mera, yaylak ve kışlaklarda; 19 Mayıs - 10 Ekim 2024 tarihleri arasında kalan dönemin 2024 yılı otlatma mevsimi olarak kabul edilmesine, belirlenen otlatma periyodunun başlangıç tarihinden önce ve bitiminden sonra mera, yaylak ve kışlaklarda hayvan otlatılmamasına;      yaz kritik periyodu döneminde bitkilerin tohumlarını döküp kendilerini yenileyebilmeleri için 15 Temmuz - 05 Ağustos 2024 tarihleri arasındaki dönemde, vejetasyonun zayıf olduğu bölümlerde otlatmanın kısıtlanmasına karar verilmiştir.

Karar metninin tamamına İl Tarım ve Orman Müdürlüğü internet sitesi (giresun.tarimorman.gov.tr) ‘duyurular’ sayfasından erişilebilir.

Giresun İl Mera Komisyonu Başkanlığından ilanen duyurulur.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir