Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6431 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   29 Nisan 2011 - 18:59

Mevsimlik İşçi Çocuklarına Sahip Çıkılıyor

Büyüt
Küçült
Mevsimlik İşçi  Çocuklarına Sahip
Dün Vali Dursun Ali Şahin başkanlığında Valilikte yapılan İl İstihdam Toplantısında mevsimlik işçi çocuklarıyla ilgili önemli kararlar alındı.

Mevsimlik İşçi  Çocuklarına Sahip Çıkılıyor 

      Dün Vali Dursun Ali Şahin başkanlığında Valilikte yapılan İl  İstihdam Toplantısında mevsimlik işçi çocuklarıyla ilgili önemli kararlar alındı. 

      Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Saadettin Akyol ve bakanlık yetkililerinin katıldığı toplantıda fındık toplamak amacıyla ilimize gelen işçilerin 16 yaşından küçük çocuklarının durumu da görüşüldü. 

      Konu ile ilgili bilgi veren Genel Müdür Yardımcısı Saadettin Akyol, geçtiğimiz yıl Hollanda da yayınlanan bir belgesel filminde fındık bahçelerinde küçük çocukların çalıştırılarak emek sömürüsü yapıldığını, bu durumun gerekçe gösterilerek Türkiye’den gelen fındıkların alınmaması yönünde olumsuz yayınlar olduğunu belirterek , bu olumsuz propagandanın önlenmesi amacıyla bir dizi çalışma başlattıklarını aktardı. 

      Bu doğrultuda illerde bilgilendirme toplantıları yaptıklarını, Fındık Tanıtım Grubu ve Ziraat Odasıyla ve diğer yetkililerle bilgi alışverişinde bulunduklarını da kaydeden Akyol, bu olumsuz imajın giderilmesi konusunda bir eylem planı hazırladıklarını ve bu plana göre hareket ettiklerini söyledi. 

      Vali Dursun Ali Şahin’de işçilerin ilimizde kaldığı süre içinde konaklama başta olmak üzere yaşam şartlarının iyileştirilmesi yönünde bir dizi çalışma başlattıklarını belirterek, işçi çocuklarına da sahip çıkılacağını kaydetti. 

      İş Kanunu hükümlerine uyularak ilimiz genelinde 16 yaşından küçük çocukların çalıştırılmaması talimatını veren Vali Şahin, bu çocuklar için bilgisayar, okuma-yazma vb kurslar açılması,  oyun alanları oluşturulması, gezici sinema, tiyatro gibi etkinliklerden yararlanabilmeleri için ilgililerden çalışma başlatılmasını istedi. 

      Vali Şahin bu uygulama için bu yıl Giresun Merkez, Bulancak ve Tirebolu’nun pilot bölge seçildiğini,bu bölgelerdeki işçi çocuklarının taşımalı sistemle günlük boş okullara taşınarak projenin uygulanacağını, uygulamanın gelecek yıllarda fındık hasadı yapan tüm ilçelere yayılacağını sözlerine ekledi. 

   

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir