Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7813 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   03 Eylül 2011 - 10:03

Milletvekili Geldi, Ambaralan Köyünde

Büyüt
Küçült
Milletvekili Geldi, Ambaralan
AK Parti Giresun Milletvekilleri Mehmet Geldi, Ambaralan köyünde vatandaşları ziyaret etti.

Milletvekili Geldi, Ambaralan Köyünde  

AK Parti Giresun Milletvekilleri Mehmet Geldi, Ambaralan köyünde vatandaşları ziyaret etti.

Teşekkür ziyaretler kapsamında Ambaralan köyünüde ziyaret eden Milletvekili Geldi, vatandaşlarla bir araya geldi.Burada vatandaşlarla bir süre sohbet ederek, vatandaşların sorun ve isteklerini dinledi.

Ziyarette bir konuşma yapan AK Parti Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, yaylalarda yaşanan yapılaşma soruna da  değinerek şunları söyledi;”Bu konu önceden beri süre gelen bir sorun, Sayın Başbakanız da konuyu iyi biliyor Rize’de Giresun’da yani doğu Karadeniz de bu sorun var. Bir orman arazisine yapılan yapılar, birde yaylalara ve meralara yapılan yapılarda bu sorunlar var. 17 Ağustosta çıkan bir yasa ile bu soruna  çözüm yolu açıldı.Bu yasaya göre bütün yaylalarımızdaki yerleşik alanlar tespit edilecek, bu yerleşik alanlar içerisindeki mevcut yapılaşma  ve yapılaşma olabilecek yerlerin haritası ve imar planı yapılacak. Bu yer Giresun’daki toplam meraların binde 5 ini geçmemek üzere , en fazla binde 1,2,3 yerine göre tespit edilip, il özel idaresi adına tapulanacak.Bu kesilen tapu, yaylalarda yerleşim şekli belli olduğu için herkes yerleşim şekline göre yapı yapacak, yoldan 5 metre çekmesi olacak , ön bahçesi olacak, arka bahçesi olacak binanın toplan alanı bodrum dahil 200 metre kareyi geçmeyecek, binanın yapılış şekli civarın karakterine göre yapısına göre yapı örtüsüne göre olacak, örneğin binaların dışı ahşap kaplama olacak, çatışı çinko olmayacak, malzeme konusu belirlenerek belirli kriterlere göre yapılacak. Bu şekilde il özel idaresi bina sahibine 29 yıllığına binayı kiraya verecek, dolayısıyla binası yasal hale gelecek.Yapılmış olan binaların yasal hale gelmesi için ise dışındaki beton görüntünün düzeltilmesi gerekiyor, çinkoysa çinkoyu kaldırılıp ahşap yapılması gerekiyor.Doğayı kirletmeyecek görüntüyü bozmayacak şekle gelecek ,doğanın rengine ve dokusuna uygun şekilde olacak, yönetmelik bu maddeleri belirleyecek.

Tüm vatandaşlarımızın  özellikle yeni yapı işine girmemeli girdikleri takdirde yıkımın önüne kesinlikle geçilmeyeceğini yıkılacağını, hakkında mahkeme kararı olanlar ise şu anda yasal süreç işletene kadar bekletilecek ama ısrarla da yapımına devam eden olursa da yıkılacaktır.  
Bunun dışında vatandaşlarımız yasal zeminin çözülmesini beklesinler ve yapıları ıslah ederek düzgün imar mevzuatına uygun bir şekle getirerek vatandaşlarımızın hem yaylalarımızdan faydalanmasını, hem de hayvancılık ve meradan faydalanmak isteyen vatandaşlarımızın engel olmamalarını düşünüyoruz. Yasa bunu uygun görmektedir. İnşallah çok daha güzel bir şekilde planlanıp, yaylalarımıza özel idarelerimizin hizmet vermesine imkan sağlayacaktır.“dedi.
 

Ziyarete Milletvekili Geldi’nin yanı sıra Merkez ilçe Başkanı Çetin Çakıroğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Öden, Belediye Eski Başkan Yardımcısı Bahadır Yılmaz ve köyde yaşayan vatandaşlar katıldı.





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir