Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 3101 kez okundu. | Kategori : GÄ°RESUN
Haberin Tarihi :   20 Nisan 2023 - 12:08

MİLLETVEKİLİ SABRİ ÖZTÜRK DEĞERLENDİME TOPLANTISI YAPTI

Büyüt
Küçült
MİLLETVEKİLİ SABRİ ÖZTÜRK DEĞERLENDİME TOPLANTISI
AK PARTİ GİRESUN MİLLETVEKİLİ SABRİ ÖZTÜRK DEĞERLENDİME TOPLANTISI YAPTI

            AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk Milletvekili olarak görev yaptığı süre içinde yapmış olduÄŸu çalışmaları deÄŸerlendirdi.

            Giresun bizim sevdamızdır diyen Milletvekili Öztürk, “Gerek il BaÅŸkanlığım döneminde gerekse Milletvekili olarak görev yaptığım sürece Giresun’un, Giresunlu HemÅŸerilerimizin çıkarlarını, menfaatlerini her ÅŸeyin üzerinde gördük ve bu uÄŸurda çalışmalarımızı yürüttük” dedi.

            Neler yaptığını, nelerin yapılamadığını, nelerin yapılmasını gerektiÄŸine dair görüÅŸlerimizi samimi bir ÅŸekilde paylaÅŸmak, Milletvekili olarak görevlerine devam edecek arkadaÅŸlarımıza önerilerimizi sunmak amacıyla bu toplantıyı gerçekleÅŸtiriyoruz. Öncelikle milletvekili olarak seçildiÄŸim 1 Kasım 2015 tarihinden bugüne kadar desteÄŸini esirgemeyen Giresunlu hemÅŸerilerimize çok teÅŸekkür ediyorum. Bu süreçte, 15 Temmuz hain darbe kalkışmasında Gazi Meclisimizin çatısı altına koÅŸarak, azizi Milletimizin iradesini hainlere karşı savunma ve haykırma ÅŸansı buldum. Yine TBMM çatısı altından görev yaptığım süre zarfında gerek baÅŸkanlık sistemine geçiÅŸ dönemine ait anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸi çalışmaları, gerekse yine tarihi nitelikteki pek çok kanun deÄŸiÅŸikliÄŸini gerçekleÅŸtirmek nasip oldu.

            Pandeminin baÅŸlamasıyla malum olarak bir takım ekonomik sıkıntılar baÅŸ gösterdi. Fiyat artışları, döviz dalgalanmaları, fiyat istikrarsızlığı ile yaÅŸanan süreç doÄŸal olarak yapmak istediÄŸimizi birçok projeyi olumsuz etkilemiÅŸtir. BaÅŸlamak istediÄŸimiz bazı projeler bu sebeple ertelenmiÅŸ, yine baÅŸlamış olduÄŸumuz projelerin ise sürecinin sarkmasına yol açmıştır.

            ÖrneÄŸin Güney çevre yolu Giresun için çok önemli olan hedef projelerimizden birisiydi. Daha önce bu yatırımın projesi hazırlanmış olmasına raÄŸmen yapım ihalesine geçilememesinin en büyük sebebi budur. Yaklaşık maliyetinin 4-5 havalimanı maliyeti büyüklüÄŸünde olduÄŸundan tasarruf tedbirleri nedeniyle ihaleye çıkarılamamıştır.

            Bizim yaptığımız çalışmaların bir kısmı, bizden önce görev alan milletvekillerimizin, bakanlarımızın baÅŸlatıp, yatırım programına alınması, projelendirilmesi gibi aÅŸamalarından sonra belki temelin atılması veya açılışın yapılması bizim dönemimizde olan iÅŸlerdendir. Bu yüzden her ÅŸeyi biz yaptık deme nezaketsizliÄŸini gösteremeyiz. Bunun için bizden önce görev yapan tüm Giresun Milletvekillerine teÅŸekkür ediyorum. Bizim baÅŸlattığımız projeler, yatırım programına alınan iÅŸler, ihaleye çıkarılan projeler elbette bizden sonra seçilecek milletvekillerimiz tarafından sürdürülecektir. Bu görevlerin bir bayrak yarışı ÅŸeklinde ve nöbetleÅŸe yapılmasını doÄŸal bir sonucu da budur.

            Bizim ve arkadaÅŸlarımızla beraber yaptığımız eÄŸitim, ulaÅŸtırma, saÄŸlık, turizm, kültür, spor ve daha birçok alanda yaptığımız çalışmalar burada saymakla bitmez, sadece ana baÅŸlıklar halinde deÄŸineceÄŸim.

            2011 yılı Mart ayında atandığım il baÅŸkanlığına 2012 yılında kongreyle tekrar il baÅŸkanı olarak seçildim. 2011 yılı seçimlerinde Giresun’a 28 günde 28 proje diye seçim gününe 28 gün kala açıkladığımız projeler vardı. Bu projelerden bir kısmını il baÅŸkanı olarak benim ve bir kısmını da o dönemin milletvekili adayı arkadaÅŸlarımızın açıkladığı ve onların bir kısmını bizim dönemimizde bitirmek nasip oldu. Onlardan bir tanesi Aksu’da TOKÄ° tarafından yapılan 20 bin kiÅŸilik Giresun Çotanak Arena Stadıdır. Stadyum hizmete açılarak marka deÄŸerimiz Giresunspor maçlarını burada oynayarak güzel maçlar çıkarmış ve süper lige çıkmıştır. Yine aynı bölgede 1000 kiÅŸilik Olimpik Yüzme Havuzu yatırımın yapılmış ve hemÅŸerilerimizin hizmetine sunulmuÅŸtur.

            Yine aynı bölgede saÄŸlık alanında Giresun EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi ilimizde hizmete açıldı. Bugün gerçekten çok güzel bir ÅŸekilde saÄŸlık hizmetinde daha da kaliteyi yükselten bir fiziki alan olarak hizmet vermektedir.

            Yine en son Ankara’da olduÄŸum için katılamadığım bir milli maça ev sahipliÄŸi yapan Batlama vadisindeki 2500 kiÅŸilik kapalı spor salonu yatırımı yapılarak hizmete açılmış oldu.

            Belki en çok mutlu olduÄŸumuz konulardan bir tanesi de Giresun’un Ä°ç Anadolu Bölgesine baÄŸlanmasını saÄŸlayacak, Giresun Limanını canlandıracak, bizim GAP bölgesine, Mersin limanına, Akdeniz’e açılmasını saÄŸlayacak kuzey-güney akslarını saÄŸlayacak, Giresun-Dereli arası yolun yapılması ve Dereli-Åžebinkarahisar arası yolun projelendirilmesi yapımına inÅŸallah ileride baÅŸlaması en önemli meselenin EÄŸribel Tüneli bitirilmesi ve hizmete sunulması olmuÅŸtur. Tabi o dönemde de görev yapan milletvekillerimizin, Grup BaÅŸkanvekillerimizin, Bakanlarımızın desteÄŸi olmuÅŸtur. O dönemin UlaÅŸtırma Bakanımız Sayın Binali YILDIRIM’a da teÅŸekkürlerimi sunuyorum.

            Yine baÄŸlantılı olarak Giresun – Dereli yolunun yapımı, Åžebinkarahisar yol ve tünellerinin (baÅŸta Pınarlar Tüneli olmak üzere) projelerinin tamamlanması saÄŸlanmıştır.

            Fındık ile ilgili de önemli çalışmalar yapılmıştır. Kocaeli’nden Artvin’e kadar fındık üreten tüm illerin milletvekilleriyle bir araya gelerek Fındık Çalışma Grubu oluÅŸturduk. Bu çalışmalarımızı her yıl düzenli yaptık. Biz tek yumruk bütün bölge milletvekilleriyle bu çalışmalarımızı raporlandırıp, dönemin tarım bakanlarına, Sayın CumhurbaÅŸkanımıza sunup, TMO’nun piyasaya girip, fiyatların düÅŸmemesi için önlem alması saÄŸlanmıştır.Böylece hükümetimiz TMO eliyle üretici lehine piyasayı dengeleme görevi görmüÅŸtür.Bu ÅŸekilde fındık fiyatları yüksek tutulmuÅŸ, fındığın, fındıkçının, üreticimizin her daim yanında durarak fındığı hak ettiÄŸi bir yere getirdik diyebiliriz.

            Ayrıca “fındığın baÅŸkenti” olan Giresun’umuzda her zaman eksiliÄŸi dile getirilen Fındık Müzesi için çaba gösterdik. Giresun Ticaret Borsasının DOKA destekli projesinin hayata geçirilmesi için çok uÄŸraÅŸtık. Yer darlığı olan ÅŸehrimizde ne yazık ki uygun bir yer temin edilemedi. En son hükümet konağı karşısındaki dolgu alanının fındık müzesine tahsisi için, Milli Emlak Genel MüdürlüÄŸü, Çevre ve Åžehircilik bakanlığı nezdinde çalışmalar, yazışmalar yapıldı. Çevre Åžehircilik bakanlığının ilgili alanda müze yapılabilmesi için planlama öncesi, bakanlıklar, ilgili kurumlar nezdinde yazılan yazılar takip edildi. Tüm kurumlar olumlu görüÅŸ bildirdi. Sadece alanın kenarında planlanan kavÅŸağın imar planında yer aldığı için Karayolları Genel MüdürlüÄŸü olumsuz görüÅŸ bildirdi. Giresun Belediyesi ise kavÅŸağın imar planından çıkarılması konusuna sıcak bakmadı. Bu yüzden maalesef Fındık Müzesini hayata geçiremedik.

            Turizm alanında önemli çalışmalar yaptık: Özellikle Ä°l baÅŸkanlığımdan beri de takip ettiÄŸim Kuzalan Åželalesinin tabiat parkı ilan edilmesi, yine mavi gölün turizme kazandırılması, Karadeniz’in pamukkalesi diye anılan Göksu Travertenlerinin turizme kazandırılması için önemli çalışmalar yaptık. Çok ÅŸükür ÅŸu anda buralar turizmin gözbebeÄŸi oldu. Yerli ve yabancı turistlerin ziyaretçi rekorları kırdığı en önemli turizm noktaları oldu.

            Aynı ÅŸekilde turizmle ilgili zeytinlik evleri restorasyonu, Adanın turizme kazandırılması için projesinin yapılması, Kümbet turizm merkezindeki çarpık yapılaÅŸmanın düzeltilmesi için çalışma yapılması, Sis dağı yolunun bir kısmının yapılması, Gölyanı obasının, BektaÅŸ ve PaÅŸakonağı yaylasının yolunun yapılması gibi birçok konuda arkadaÅŸlarımızla beraber gerek il özel idaresi gerekse DOKAP ve bakanlıklar üzerinden çalışmalar yaptık.

            Özellikle Kulakkaya yaylasının korunması için özel çaba gösterdik. Yavuzkemal Belediyesinin önceki baÅŸkanının Kulakkaya’da maalesef bahçeli nizam ve iki kat olan imar planını deÄŸiÅŸtirerek bitiÅŸik nizam üç kat imar planını uygulamaya sokmasıyla çarpık yapılaÅŸmanın ve güzelim Kulakkaya Yaylamızın betona boÄŸulma tehlikesini gördüÄŸümüzden dolayı Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde giriÅŸimler yaparak Kulakkaya yerleÅŸim yerinin de turizm alanına alınmasını saÄŸladık. Böylece belediyelerin Kulakkaya’nın güzelliÄŸini bozacak, ÅŸahıslara özel uygulamalar yapmasının önüne geçilmiÅŸ oldu. Nitekim CumhurbaÅŸkanlığımız tarafından alınan karar Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüÄŸe girdi.

            Yine Giresun’un bir ihtiyacı olan Ä°dare Mahkemesi kurulması için çok özel bir çaba gösterdik. Ä°dare mahkemesinin ve yargı çevresinin belirlenmesine iliÅŸkin karar 26 Mayıs 2021 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlandı. Böylece hemÅŸerilerimiz, idari yargı konusunda komÅŸu illere gitmekten kurtulmuÅŸ oldu.

            Yapılmasına vesile olduÄŸumuz ve gelecek kuÅŸaklara bırakmaktan gurur duyduÄŸumuz bir diÄŸer eser, 42. Gönüllü Alay Komutanı Åžehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan’ın Haymana’da yaptırdığımızı anıt mezarıdır. Özellikle Tirebolu Dernekler Federasyonuna da teÅŸekkür ediyorum. Bu projede onların da çok emeÄŸi var. Artık Giresunlu hemÅŸerilerimiz Ankara’da Haymanada Sakarya Meydan Savaşında ÅŸehit olan Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan ve diÄŸer ÅŸehitlerimizi ziyaret edebilirler.

Bir diÄŸer önemli projemiz, 2016’dan bu yana devam eden, planlamaları, projeleri yapılan ve yapımına baÅŸlanan Uzuncakum mevkinde Türkiye’nin en büyük balıkçı barınağının yapımına baÅŸlandı ve hızla devam ediyor.

Bir diÄŸer projemiz, 2016’dan beri takip ettiÄŸimiz kültür merkezidir. Bu projenin baÅŸlangıçtaki yerinin deÄŸiÅŸtirilmesi, burada imar deÄŸiÅŸikliÄŸi yapılması, daha sonra ihale edilip yapılan projenin tekrar deÄŸiÅŸtirilmesi proje hayata geçirilmesi geciktirmiÅŸtir. Ancak tüm aÅŸamalar tamamlanıp ihaleye çıkarılmış, inÅŸaat maliyetlerindeki aşırı artıştan dolayı 4 kez ihaleye çıkan proje ihale edilememiÅŸtir. En son olarak bu hafta Kültür Bakanlığı ile görüÅŸtük, 2023 yılı için inÅŸaat maliyetleri güncellendi, çok yakın zamanda Giresun il özel idaresine gönderilecek ve tekrar güncel fiyatlarla ihaleye çıkılacak. Ä°nÅŸallah bu sefer bir yüklenici çıkar da Kültür Merkezimize baÅŸlanmış olur.

Bir diÄŸer projemiz Giresun Millet Bahçemizdir. 2018 yılı Milletvekili aday tanıtımı toplantısından sonra yemekte iken Sayın CumhurbaÅŸkanımıza eski stadyumla ilgili konuyu arz ederek buraya Millet Bahçesi yapılması istedik ve Sayın CumhurbaÅŸkanımızdan sözünü aldık. Çevre ve Åžehircilik Bakanlığımız ile TOKÄ° tarafından çalışmalara baÅŸlanmış ve inÅŸaat çalışmaları devam etmektedir.

Takip ettiÄŸimiz iÅŸlerden bir diÄŸeri de Giresun Adalet Sarayımızdır. Buraya uzun zamandır adalet sarayı yapılması için çalışmalarımız sürüyordu, yer sorunu vardı. Cezaevinin Espiye’ye yapılmasıyla yer bulunmuÅŸ oldu. Yaptığımız görüÅŸmeler neticesinde yatırım programına alındı.  Tüm proje çalışmaları ve yaklaşık maliyetleri ile ilgili çalışmalarda sona gelindi. Yılsonuna doÄŸru inÅŸaat ihalesinin yapılacağını tahmin ediyoruz.

Bir diÄŸer projemiz ise Giresun’un su probleminin çözülmesi. Dört tarafımızdan dereler akıyor, yaÄŸmurumuz çok ama zaman zaman su sorunu yaşıyoruz. Bizden önceki Milletvekillerimiz de çaba göstermiÅŸti. Uzun süredir, Aksu deresinin yukarı havzasından (Ä°kisu) bölgesinden su alınarak Giresun’a getirilmesi planlanıyordu. Ancak daha sonra her nasılsa Bulancak Ezeltere’de bir proje hazırlanmış ama bu proje batlamadan suyu tünellerle alıp, Ezeltere’de toplayıp sonradan tünellerle Giresun’a getirmek ÅŸeklinde çok dolambaçlı ve maliyetli bir projeydi. Yaptığımız çalışma ile Aksu deresinden alınacak suyla ilgili projenin daha doÄŸru olduÄŸu bakanlığa iletildi.  Bu çabalar sonucunda Giresun’un su ihtiyacının tekrar Aksu havzasından ihtiyacın giderilmesine karar verildi. Belediyeler ve DSÄ° tarafından yürütülen bu proje ile yakında Giresun’un, Bulancak’ın, Dereli’nin ve KeÅŸap’ın su problemini aÅŸmış olacağız.

Bir diÄŸer projemiz Giresun Ticaret Lisesinin Kent Müzesi yapılmasıydı. Bu okulun Milli EÄŸitimden alıp Kültür Bakanlığına tahsis edilmesiyle ilgili çok zorluk çektik ama hamdolsun sonunda bu süreçler tamamlandı. Åžimdi proje çalışmaları tamamlanıyor. Çok yakında ÅŸehrimiz güzel bir müzeye kavuÅŸacak.

Ben ÅŸehrimizin deÄŸerlerinin yanında oldum, her zaman Giresun’umuzun çıkarları ne ise her zaman onu savundum. Bu liman meselesinde de böyle oldu, Giresunspor’da da böyle oldu, FÄ°SKOBÄ°RLÄ°K konusunda da böyle oldu. Giresunspor bizim ortak deÄŸerimiz marka deÄŸerimizdir. Tüm dünyadaki Giresunlular Giresunspor’un baÅŸarısı ile gurur duymaktadır. Biz bu bilinçle hareket ettik, BaÅŸkanının kim olduÄŸuna, yönetiminde kimlerin yer aldığına, kime yakın kime uzak olduÄŸuna bakmadan her zaman sahip çıktık. BaÅŸarısı için elimizden ne geliyorsa yapmaya çalıştık.

Tüm bunlarla beraber bu süreçte bildiÄŸiniz gibi büyük bir sel felaketi yaÅŸadık. Ama felaketin yaralarını hükümetimiz hızla sardı. Yeni bir Dereli ve DoÄŸankent inÅŸa ettik. Sayın CumhurbaÅŸkanımıza ve Sayın Bakanlarımıza desteklerinden dolayı bir kez daha teÅŸekkür ediyoruz.

Bu dönem Giresun’umuza yapmış olduÄŸumuz bir diÄŸer önemli hizmet de,  Özel Ä°darenin hizmet edebilir noktaya getirilmesidir. BilindiÄŸi gibi il Özel Ä°daresi borçlarından dolayı adeta hizmet yapamaz hale gelmiÅŸti. Ä°lgili Bakanlarımızla yapmış olduÄŸumuz görüÅŸmeler sayesinde özel kaynaklar aktarılmış, borç stoku azaltılmış ve hizmet edebilir hale getirilmiÅŸtir. Özel idarenin aynı duruma düÅŸmemesi için aynı hataların yapılmaması gerekmektedir. El birliÄŸiyle bu kurumumuza da sahip çıkmalıyız. Bu konuda herkese büyük görev düÅŸüyor. Bu süreçte samimiyetle sorunların aşılması için gayret gösteren valimiz, il genel meclis üyelerimize, özel idare çalışanlarına teÅŸekkür ediyorum. Bizlere bu konuda destek veren Sayın CumhurbaÅŸkanımız, Sayın Ä°çiÅŸleri Bakanımız ve Sayın Çevre ve Åžehircilik Bakanımıza çok teÅŸekkür ediyoruz.

Tüm bunlarla beraber biliyorsunuz sanatçı kimliÄŸim de var. Ressam olarak ülkemizin birçok yerinde kiÅŸisel ve karma sergilerim oldu. TBMM’de, Ä°stiklal caddesinde, Selanik’te yine Ä°stanbul’da yapmış olduÄŸumuz sergilerle Giresun’un tanıtılmasına yine büyük katkılar sunduÄŸumu düÅŸünüyorum. Selanik’te yapmış olduÄŸum sergiye 15 devlet büyüÄŸü katıldı. Sayın Binali Yıldırımın katıldığı meclisteki sergimizde Giresun türküleri eÅŸliÄŸinde Giresun’a ait resimler sergilendi. Yine uluslararası ressamları Giresun’a getirip çalıştaylar düzenledik ve Giresun’a ait resimler dünyaya yayılmış oldu.

            Sonuç olarak görev yaptığımız dönemler içinde her zaman Giresun’un ve Giresunlu hemÅŸerilerimizin hakkını hukukunu koruduk. Elbette yapamadığımız eksik kalan hususlar olmuÅŸtur. Ama samimiyetle hiçbir siyasi ayrım yapmadan tüm hemÅŸerilerimize kapılarımızı açık tuttuk. MilletvekilliÄŸi makamının resmiyette yasama görevi yapması, her bir icraatla ilgili yürütme organından rica eder konumunda bulunması nedeniyle elbette her hedeflediÄŸimiz iÅŸleri yapamadık. Bundan son dönemlerde yaÅŸanan ekonomik daralmanın, tasarruf tedbirlerinin de büyük bir etkisi oldu. Ä°nÅŸallah bayrağı devredeceÄŸimiz arkadaÅŸlarımız yeni dönemde ÅŸehrimizin eksik kalan iÅŸlerini takip edeceklerdir.

            Görevimiz boyunca bize destek olan, Giresun Milletvekili onurluÄŸunu yaÅŸatan Giresunlu hemÅŸehlerime, aileme, teÅŸkilatlarıma ve liderimiz Sayın CumhurbaÅŸkanımız Recep Tayyip ERDOÄžAN’a ÅŸükranlarımı sunuyorum. Özellikle esen rüzgârlara, koparılan fırtınalara raÄŸmen bizi yalnız bırakmayan parti içinde parti dışında tüm yol arkadaÅŸlarıma gönülden teÅŸekkür ediyorum.

            14 Mayıs seçimlerinin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Ä°lk turda sayın cumhurbaÅŸkanımızın seçileceÄŸine, en fazla sayıda milletvekilliÄŸi ile mecliste çoÄŸunluÄŸu saÄŸlayacağımıza inanıyorum. Tüm hemÅŸehrilerimizden bu anlamda ÅŸehrimize yapılan hizmetlerin aksamaması, ülkemizde yapılan yatırımların devam etmesi için AK PARTÄ°’mize ve Sayın CumhurbaÅŸkanımıza destek bekliyorum. Kamuoyuna saygıyla sunuyorum.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DÄ°ÄžER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VÄ°TRÄ°NÄ°
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LÄ°G PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir