Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7529 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   26 Aralık 2013 - 15:19

Mv. Karaahmetoğlu' ndan Yeni Soru Önergesi

Büyüt
Küçült
Mv. Karaahmetoğlu ndan Yeni Soru
Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu İŞKUR aracılığı ile Giresun’da iş sahibi olan kişi sayısını sordu.

   GİRESUNDA İŞKUR VASITASI İLE İŞ SAHİBİ OLAN VATANDAŞLARIMIZ

Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu İŞKUR aracılığı ile Giresun’da iş sahibi olan kişi sayısını sordu. Yine kaç engelli yurttaşımızın Giresun’da İŞKUR’a müracaat edip iş sahibi olduğunu sordu. İşsizlik Sigortasından yaralanmak üzere başvuru yapan kaç kişi olduğunu ve ne kadar ödeme yapıldığını soran Karaahmetoğlu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in yanıtlamasını isteyerek şu soruları yöneltti:

1.      Giresun İlinde 2011 – 2013 yılları arasında ve yıllar itibarıyla, sektörel  bazda ve branşlara göre değerlendirildiğinde işsizlik oranları nedir?

2.      Giresun ilinde 2011 – 2013 yılları arasında ve yıllar itibariyle, iş arayan kaç yurttaşımız İŞKUR’a başvuru yapmıştır? Bu vatandaşlarımızdan İŞKUR aracılığıyla istihdamı sağlanan kişi sayısı nedir?

3.      Giresun İlinde 2011 – 2013 yılları arasında ve yıllar itibarıyla, iş arayan kaç engelli yurttaşımız İŞKUR’a başvurmuş, İŞKUR aracılığıyla kaç engelli yurttaşımızın istihdamı sağlanmıştır?

4.  Giresun ilinde istihdam edilebilirliği artırmaya yönelik aktif işgücü programları düzenlenmekte midir? Bu programlar hangi branş ve sektörlere dönük düzenlenmiştir? Bu programlardan  kaç yurttaşımız yararlanmıştır?

5.      Giresun İlinde 4447 Sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu çerçevesinde kaç yurttaşımız işsizlik sigortasından yararlanmak üzere başvuru yapmıştır? Başvuru sahiplerinden kaçına, ne miktarda ödeme yapılmıştır?

ZİRAAT BANKASI VE TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİNDEN KREDİ KULLANIP İCRALIK OLAN GİRESUNLU ÜRETİCİLERİMİZ

            Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in yanıtlamasını isteyerek Meclis Başkanlığına verdiği soru önergesinde Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerinden kredi talep edip kullanan üreticilerimizi gündeme getirdi. Kaç üreticinin bu kredi borçları sebebiyle icra takibine uğradığını, kaç üreticinin borcunu ödeyebildiğini soran Karaahmetoğlu Baka'a şu soruları yöneltti:

1.      2010 – 2013 yılları ve yıllar itibarıyla, Giresun İli ve İlçeleri ayrı dikkate alınarak,  TC Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri vasıtasıyla kredi talebinde bulunan üretici sayısı nedir?

2.      Başvuru sahibi üreticimizden kaçına kredi kullandırılmıştır? Kullanılan kredinin miktarı, anapara ve faizi ne kadardır?

3.      Kredi kullanan üreticilerimizden kaçı kullandığı kredinin geri ödemesini zamanında yapmıştır?

4.      Kaç üreticinin kullandığı, ne miktarda kredinin ödemesi yapılandırılmıştır? Yeniden yapılandırma sonrası kaç üretici borcunun tamamını ödeyebilmiştir?

5.      Kaç üretici kredi borcundan dolayı icra takibine uğramıştır? İcra takibine uğrayan kredi borcu miktarı nedir?

GİRESUN VE İLÇELERİNDE KYK YURTTARINA BAŞVURAN ÖĞRENCİMİZİN KAÇI YERLEŞTİRİLDİ

Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu Giresun Üniversitesine bağlı fakülte ve yüksekokullarda eğitim gören öğrencilerin yurt sorununun önümüzdeki yıllarda da süreceğini tahmin ettiklerini bu sebeple Giresun ve İlçelerinde yapılan, yapımı planlanan yurtları ve bu yurtların inşası için ayrılan ödeneği sordu. Gençlik ve Spor Bakanının yanıtlamasını isteyerek verdiği soru önergesinde Giresun Üniversitesine kayıt yaptıran kaç öğrencinin yurt başvurusu yaptığını, kaçının yurda yerleştirildiğini soran Milletvekili devlet yurduna yerleştirilmediği için eğitimine devam edemeyen öğrenci olup olmadığı araştırılıyor mu dedi.

            HANGİ İLÇELERE YURT YAPIYORSUNUZ, BU İŞ İÇİN NE KADAR ÖDENEK AYRILDI

 Giresun ve ilçelerinde bulunan öğrenci yurtlarının kapasitesini soran ve önümüzdeki yıllarda sorunun büyüyeceğini ifade eden Karaahmetoğlu’nun yanıt beklediği sorular şunlar:

Giresun Üniversitesi bünyesinde yüksek öğrenim görmek üzere İl merkezi ve İlçelerimizde Fakülte, Yüksekokullara kayıt yaptıran öğrencilerimiz, diğer illerimizde olduğu gibi barınma sorunu yaşamaktadır. Bu sorun, yurt kapasitelerinin yetersizliği nedeniyle önümüzdeki yıllarda da üniversite öğrencileri ve ailelerinin en önemli sorunu olarak görülmektedir. Bu kapsamda:

1.      Giresun ili ve ilçelerinde yüksek öğrenim öğrencilerinin barınabilmesi için mevcut devlet yurdu ve özel yurt sayısı nedir?

2.      İl merkezi ve İlçelerimizde Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı devlet yurtlarının kapasitesi nedir? Bu yurtlar kaç erkek ve kaç kız öğrenci barındırmaktadır?

3.      Giresun ili ve ilçelerinde eğitim gören, Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlara yerleştirilmek üzere başvuruda bulunmuş öğrenci sayısı nedir?

4.      Bu öğrencilerden kaçı yurtlara yerleştirilmiştir? Yurtlara başvuru yapmış fakat yerleştirilememiş bu sebeple eğitimine devam edemeyen öğrenci var mıdır, bu konuda bir araştırma yapılmakta mıdır?

Giresun ili ve ilçelerinde yapılması planlanan, inşaat aşamasında kaç devlet yurdu bulunmaktadır? Bu yurtlar için ayrılan ödenek miktarları nedir? Görele ilçesine planda olan 300 yataklı öğrenci yurdu yapımı 2014 yılı programında yer almakta mıdır.

SURİYELİ SIĞINMACILARIN YERLEŞTİRİLDİĞİ  İLLER


 İçişleri Eski Bakanı Muammer Güler görevi bırakmadan 20 Aralık tarihinde,  Suriyeli sığınmacılara ilişkin verilen bir soru önergesini yanıtlayarak hangi illere kaç Suriyelinin yerleştirildiğini açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu'nun verdiği soru önergesini yanıtlayan Güler'in cevabında, Suriye'den ülkemize giriş yapan ve ülkemizde misafir edilen kişilerin 07.10.2013 tarihi itibariyle sayısının iller itibariyle; Adana'da 10.201, Adıyaman'da 10.043, Gaziantep'te 33.245, Hatay'da 15.955, Kahramanmaraş'da 14.977, Kilis'de 30.885, Osmaniye'de 8.646, Şanlıurfa'da 65.442, Mardin'de 2.960 ve Malatya'da 6.986 olmak üzere (hasta, yaralı ve refakatçiler dahil) toplam 200.007 olduğu belirtilerek bu illerin seçiminde kriterin sınıra yakın olması şeklinde değerlendirildiğini ifade ediliyor. Suriyelilerin yerleştirildiği illerimizin, sınıra yakın olması ve geçici barınma merkezi kurulmasına uygun hazine arazisi bulunması kriterlerine göre seçildiğini belirten Güler, Ordu, Giresun, Trabzon ve Artvin illerimizde geçici barınma merkezinin bulunmadığı, misafir edilen Suriyeliler için yukarıda belirtilen 10 ilimiz dışında hiçbir ilimizde yerleştirme çalışması yapılmadığı, bu illerimizdeki geçici barınma merkezleri dışında, öğrenci yurtlarına veya konutlara yerleştirme yapılmadığını söylüyor. Soru önergesine verilen yanıtta ayrıca, Dünya Gıda Programı (WFP) ile yapılan protokol gereği barınma merkezlerinde bulunan Suriyeli misafirlerimize aylık 80 TL. gıda yardımı yapıldığı, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) tarafından da 40 bin aileye mutfak seti ve pişirme ünitesi sağlandığı, kıyafet ihtiyacının UNHCR ile UNICEF sponsorluğunda ve Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı acil yardım ödeneğinden karşılandığı ifade ediliyor.


DOPİNGLE MÜCADELE SONUCUNDA CEZA ALAN SPORCU VE ANTRENÖRLER


Gençlik ve Spor Eski Bakanı Suat Kılıç dopingle mücadeleye ilişkin 2 ayrı soru önergesine verdiği yanıtta Atletizm Federasyonu tarafından 44 sporcuya ceza verildiğini, sporcuları dopingli yakalanan 27 antrenörün disipline sevk edildiğini yine Halter Federasyonu tarafından 56 sporcunun ceza aldığını 5 antrenörün disiplin kuruluna sevk edildiğini ifade etti. Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu’nun temmuz ve eylül aylarında verdiği 2 soru önergesini yanıtlayan Suat Kılıç verdiği yanıtta, 2011 yılında Türkiye Dopingle Mücadele Komisyonu kurulduğunu 2012 yılından itibaren habersiz ve sık aralıklarla numune alımı yaptığını, yine Hacettepe Üniversitesi bünyesinde Doping Kontrol Merkezi kurulduğunu, tam teşekküllü bir merkez olarak faaliyet gösterdiğini belirtti.

 Suat Kılıç soru önergesine verdiği cevapta şu ifadeleri kullandı:

“Bakanlığımızca dopingle mücadele konusunda daha etkin çalışılabilmesi adına çeşitli yönetmeliklerde değişiklikler yapılarak, dopingli çıkan sporcunun antrenörünün de ceza almasının önü açılmış, disiplin süreçlerinin hızlandırılması, ilgili federasyonların sorumluluklarının artırılması gibi konularda objektif kriterler geliştirilmiştir. Dopingle yapılan mücadelenin bir sonucu olarak, Atletizm Federasyonu tarafından yapılan tahlillerde doping numunesine rastlanan 43 sporcuya 2'şer yıl, Pınar SAKA'ya ise 3 yıl ceza verilmiştir. Sporcuları dopingli yakalanan 27 antrenör ise disiplin kuruluna sevk edilmiştir. Halter Federasyonu tarafından ise doping ihlali yapan 56 sporcuya 2 yıl ceza verilmiş ve 5 antrenör de disiplin kuruluna sevk edilmiştir. Yapılan soruşturma sonucu sporcuların doping içeren maddeler temin etmesine aracılık eden 6 antrenör ve 1 vücut geliştirme spor salonu sahibi hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 187'nci maddesi gereğince, 'kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye sokacak biçimde ilaç yapma ve satma' suçundan suç duyurusunda bulunulmuş ve bu kişilerin antrenörlük belgelerinin iptali istenmiştir. Yarıştığı müsabakada kendisinden alınan doping numunesi pozitif çıkan sporcuya ödül ödemesi kesinlikle yapılmamaktadır. Ayrıca bazı durumlarda dopingli olduğu somadan anlaşılan sporcuların da -ulusal veya uluslararası federasyonun belirlediği tarihler arasında sporcuya verilen cezaya göre- ödülü geri alınmaktadır. Doping suçundan ceza alan sporcuların Kredi ve Yurtlar Kurumundan aldığı bursların kesilmesi öngörülmüş ve gerekli işlemler başlatılmıştır”

Gençlik ve Spor Eski Bakanı Suat Kılıç ödüllerin azaltılarak takside bağlanmasını sağlamak amacıyla Ödül Yönetmeliği'nde değişiklikler yapıldığını belirterek yeni yönetmelikle madalyalara göre ödüllerin şu şekilde olduğunu belirtti:

ALTIN                        GÜMÜŞ                     BRONZ

                            Eski      Yeni                   Eski          Yeni            Eski          Yeni

Olimpiyat        2000        1000                  1500          600            1000            300

Dünya             1000         500                   750            300            500            150

Avrupa            500          300                    350           150             200            75

Selahattin Karaahmetoğlu’nun diğer bir soru önergesinde Gezi Parkı Olayları sırasında ırkçılık içeren tweetler gönderdiği için tepki toplayan Akdeniz Oyunlarında en önde bayrağımızı taşıyan  Mili Güreşçi Rıza Kayaalp’e ilişkin sorduğu soruya ise:“Rıza KAYAALP basın ve sosyal paylaşım sitesi aracılığıyla gerekli açıklamaları yapmış, iddia edildiği gibi söylemlerinin ırkçılık ve hakaret içerikli olmadığını beyan etmiştir. 2 kez Dünya, 3 kez Avrupa Şampiyonu olan ve ülkemize olimpiyat madalyası kazandıran güreşçimizin durumu FILA Disiplin Kurulu tarafından da incelenmiş ve sporcuyla ilgili olarak, ırkçılık ve hakaret içerikli söylemde bulunmadığı kanaatine varılmıştır” şeklinde yanıt verdi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir