Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7221 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   23 Kasım 2021 - 12:24

NESCO MADEN İŞLETMESİNDEN OKUYAR'A AÇIKLAMA

Büyüt
Küçült
NESCO MADEN İŞLETMESİNDEN OKUYARA

 

 

Nesko Maden İşletmeleri A.Ş’ye ait maden sahasında18 -Kasım 2021 gecesi yaşanan atık saha barajının taşması sonucunda yaşanan olumsuzluklar ve çevreye verilen, doğal yaşama verilen zararlar sonrasında olay yerine ziyarette bulunan Ak Parti Şebinkarahisar İlçe Başkanı Nejat Okuyar yetkililerden, sorumlulardan aldığı bilgileri kamuoyuna duyurdu.

Okuyar açıklamaları şu ifadelerle dile getirdi; "Geçtiğimiz günlerde ilçemizde faaliyet gösteren Nesko Madenciliğe ait flotasyon tesisinde bulunan atık saha barajının patlamasıyla yaşanan üzücü olay nedeniyle tesis bölgesini ziyaret ettik.

Belediye Başkan Vekilimiz ve Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürümüzle, olayın yaşandığı günün ertesi gününden itibaren ilçemizde bulunan ÇED İzleme ve Çevre Denetimi Dairesi Başkanı Sayın Barış Ecevit Akgün’den olayın sebepleri, sonuçları ve şu an yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldık.

Daire Başkanımızdan Şebinkarahisar'da bulunan flotasyon tesisinde asla "siyanürle" ayrıştırma yapılmasının söz konusu olmadığı, mevcut taşan pasanın daha önceki analiz sonuçlarına göre çevreye olumsuz etkilerinin olmayacağını öngörmekle beraber, kesin kanaatin TUBİTAK'a gönderilen numunelerinin sonuçlarının gelmesiyle birlikte netlik kazanacağını bilgisini aldık.

Ayrıca Çağlayan Köyünden gelen ve Kılıçkaya Barajına dökülen dere mevcut yataktan alınarak başka bir yatağa deplase edilmiş ve baraja dökülen suyun atıkla ilişkisi kesilmiştir.

Öte yandan maden tesisinden Kılıçkaya Barajına giden dere yatağı 5 ekskavatör ve 10 kamyonla temizleme işlemine devam ediliyor.

Ayrıca görüştüğümüz Nesko Madencilik A.S icra kurulu üyesi civar köylerde bulunan vatandaşların uğradığı tüm zararın firma tarafından tazmin edileceği sözünü de bizlerle tekrar paylaştı.

Olayın büyüklüğüne bakıldığında can kaybı yaşanmaması en büyük tesellimiz olmuştur. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız Daire Başkanı düzeyinde olay yerindedir, Giresun Çevre Şehircilik il Müdürlüğümüz olay yerindedir, maden firmamız bütün imkânlarını seferber ederek olayın etkilerini hızla bertaraf etmektedir.

Hemşerilerimiz de, çalışanlarımız da, civar köylülerimiz de müsterih olsunlar;  süreci hem ilçemiz hem de maden firması açısından objektif olarak takip ediyoruz" dedi.

Şebinkarahisar Ajans / Gülsen AKYOL MUTLU



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir