Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6412 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   23 Temmuz 2011 - 15:28

Nijerli Öğrencilerden Giresun Adasına Çıkartma

Büyüt
Küçült
Nijerli Öğrencilerden Giresun Adasına
Giresun Çağrı Koleji'nin daveti üzerine Giresun iline gelen Nijer'li öğrenciler ve öğretmenleri çeşitli kurum ve kuruluşları ziyaret ederek, Giresun'un tarihi doğasına hayran kaldılar.

Nijerli Öğrencilerden Giresun Adasına Çıkartma

Giresun Çağrı Koleji'nin daveti üzerine Giresun iline gelen Nijer'li öğrenciler ve öğretmenleri çeşitli kurum ve kuruluşları ziyaret ederek, Giresun'un tarihi doğasına hayran kaldılar.

Giresun Çağrı Koleji ve Nijer Türk Koleji işbirliğiyle düzenlenen Ada Gezisinde oldukça renkli anlar yaşandı. Karadeniz Bölgesi’nin tek adası olma özelliğini taşıyan Giresun Adası’nın bu seferki misafirleri her zamankinden biraz farklıydı

15 kişilik öğrenci ve 6 kişilik öğretmen ekibiyle Giresun’a gelen Nijerli misafirler, Vali Dursun Ali Şahin’i ziyaretinde renkli görüntüler meydana geldi. Ziyarete; konukların yanı sıra Kolej Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Atar başkanlığında, Müdür Yardımcısı Soner Serdar, Halkla İlişkiler Sorumlusu Fahri Esen, İngilizce öğretmeni Ramazan Ünalan, öğrenciler Armant, Nesrin ve Rahana katıldılar. 

Nijer’deki Türk Okulunda eğitimine devam eden öğrenciler Türkçeyi daha iyi öğrenmek ve Türk halkını daha iyi tanımak amacıyla bu geziyi düzenlediklerini belirttiler.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Şahin, öğrencilere başarılar dileyerek, çeşitli hediyeler verdi. Öğrencilerde Vali Şahin’e ülkelerinin simgesi olan bir hediye takdim ettiler. 

Kardeş Aile Projesi kapsamında ilimize misafir olarak gelen 15 kişilik Nijerli İlköğretim Okulu 4-5 sınıf öğrencileri, Giresunlu aileler tarafından ağırlanıyor.

Giresun Polis Radyosu programı ve bir dizi ziyaretin ardından düzenlenen Ada gezisiyle Nijerli öğrenciler unutulmaz anlar yaşadılar.

Geçtikleri ve konakladıkları  mekânlarda halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan Nijerli misafirler,  Adadaki gezilerinde de sıcak diyalogların oluşmasına neden oldular.

İlk defa mavinin ortasında, yeşillerin içinde bir ortamın tadını çıkarma fırsatı bulan Nijerli öğrenciler, bol bol fotoğraf çektirip manzaranın tadını çıkarırken, öğretmenleri de, onlara keyifli anlar yaşatabilmenin huzurunu paylaştılar.

Türkçe olimpiyatlarına hazırlık programı içerisinde Giresun’a gelen Nijerli öğrenciler,  pratik olanağı bulabildiği program süresince Giresunlu ailelerin yanlarında kalarak bu pratiklerini daha da pekiştirme fırsatı buldular.

Yaklaşık 10 yıldır Afrika’da görev yapan ve şu an Nijer’de İngilizce öğretmeni olarak görevini sürdüren Ramazan Ünalan şunları söyledi:  “Ada çok güzel. Buraya gelip gezdikten sonra daha bir hayran kaldım. Ama hem uzaktan, hem de içinde gezerken bakıldığında sahipsiz gibi duruyor. Hâlbuki her bir karışı zarafetle dizayn edilebilecek bir alana sahip.  Keşke adaya gereği kadar sahip çıkılabilse. Özüne sadık kalınarak restore edilebilir ve içerisinde dolu dolu tesisler kurulabilir. En basiti bir teleferik sistemi kurulabilse. Ki bunların yapılabilmesi için en azından elektriği suyu halledilebilse. Maalesef adayı seyahatimiz süresinde içecek su tedarik etme noktasında zorlandık. “

Gezi boyunca oldukça keyifli anlar geçiren Nijerli çocukların Giresun’dan tatlı hatıralarla ayrılacağını belirten Ünalan sözlerine şöyle devam etti:  “Çöl ortamından gelip, böyle mavinin ve yeşilin ortasında bulunmak çocukları gerçekten mest etti.  Yalnız adada gezerken şeklini bulamamış bu ortam onların da dikkatini çekti. Giresun misafirperverliğinden dolayı başta Çağrı kolejine ve Giresunlulara şükranlarımı sunarım” dedi.

 

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir