Giresun Öğrenme Şenliği programı bugün saat 14.00 de Gazi Caddesinden, Atatürk Meydanına Mehter Takımı eşliğinde yapılan kortej yürüyüşü ile başladı.
“Öğrenen Bireyden Öğrenen Topluma” sloganıyla yapılan yürüyüşün ardından şenlik Atatürk Meydanında düzenlenen programla devam etti.
Bu yıl ikincisi düzenlenen öğrenme şenliğine eşi hanımefendi Şule Meral Karahan ile birlikte katılan Sayın Valimiz Hasan Karahan, ilginin yoğun olmasından duyduğu memnuniyet dile getirerek “Öğrenme şenlikleri etki ikincisini yapıyoruz. Sizlerin de gördüğü gibi Giresun’da da büyük ilgi alaka var. Amma velakin gelin görün ki hayat böyle değil. İnsanlara hayat öyle şeyler öğretiyor ki keşke bunları öğrenmeseydik diyoruz. 15 Temmuz da olduğu gibi. Kendi silahımızla, kendi uçağımızla, kendi askerimiz kendi vatandaşımıza bir kısım Türk askeri üniforması giymiş ama Türk askerini temsil etmekten yoksunlar, tarihte yaşamadığımız belki 5 bin yıllık Türk tarihinde öğrenemediğimizi bize o gece öğrettiler. Onlara haklarımızı helal etmiyoruz. Ama demek ki öğrenmenin sonu yokmuş, öğrenmenin yaşı yokmuş, öğrenmenin vakti yokmuş. Gençlerimiz çok güzel bu olayı hem marşla hem de işaret diliyle canlandırdılar. İşaret dili sanki öyle anlaşılıyor ki bazen sözden daha etkili oluyor. Hakikati, olayın vahametini, yapılan ihanetin büyüklüğünü sanki o işaret dili daha iyi, daha etkili, daha hissettirecek şekilde bizlere gösteriyor. Arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Giresun son yıllarda pek çok alanda olduğu gibi eğitim alanında da mesafeler kat etti, güzellikler yaşıyor. İnşallah bundan sonrada yaşamaya devam edecek. Sayın Genel Müdürümüm dediği gibi 56 vilayette öğrenme şenlikleri yapılıyor. Giresun ilklerden, ikincisini yapıyor. İnşallah devam edecek. Katılımın yoğunluğu, ilgi alaka bizleri mutlu ediyor. İnşallah bu tür projelerle Giresun’un geleceğine yatırım yapıyoruz. Giresun’un istikbaline yatırım yapıyoruz. Eğitimle yol aldığımız zaman aşamayacağımız engel olmayacağına inanıyoruz. Bu vesileyle geldiğiniz için programımızda yer aldığınız için teşekkür ediyorum. Projemize ortaklık yapan, projemize katkıda bulunan kurumumuza huzurlarınızda teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Milli Eğitim Bakanlığı ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından pilot seçilen illerde 2013 yılından itibaren öğrenme şenlikleri düzenlediğini belirten Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdür Vekili Hasan Yılmaz, bugüne kadar 56 ilimizde öğrenme şenliği yapıldığını belirterek, “Buradaki esas gaye bir olmak, beraber olmak, iri olmak, diri olmak. Bu etkinliğin asıl amacı, şenlik havasında öğrenmenin kolay olduğunu, öğrenmenin eğlenceli olduğunu halkımıza göstermek ve beraberliği devam ettirmektir. Başka katkısı da hayat boyu öğrenmeye katılım oranına olan faydasıdır” dedi.
Günün anlam ve önemini belirtir konuşmayı yapan İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, ilkini geçen yıl gerçekleştirdikleri öğrenme şenliğini bu yıl ikincisini gerçekleştirmekten duydukları mutluluğu belirterek, doğumdan ölüme kadar devam eden ve hayatın her alanında olan öğrenmeyi şenliğe dönüştürerek eğlenceli hale getirmeye çalıştıklarını söyledi. Müdür Akkurt şenlik kapsamında 53 kamu kurum ve kuruluşunun desteğiyle, 53 çadırda 3 gün boyunca 115 farklı öğrenme faaliyeti gerçekleştirileceğini de sözlerine ekledi.
Konuşmalarının ardından şenlikteki stantların açılışı Vali Hasan Karahan ve eşi Hanımefendi Şule Meral Karahan tarafından yapıldı. Stantları gezen Vali Karahan ve beraberindekiler bilgi aldı.
Programa Vali Hasan Karahan ve eşi Şule Meral Karahan, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdür Vekili Hasan Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt bazı daire müdürleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.