Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6326 kez okundu. | Kategori : GÄ°RESUN
Haberin Tarihi :   03 Nisan 2011 - 10:59

Paşakonağı Yayla Yolu 'güvenlik Yolu' İlan Edildi

Büyüt
Küçült
Paşakonağı Yayla Yolu güvenlik Yolu İlan
AK Parti Giresun Milletvekili Ali Temür, Bulancak ilçesine bağlı Kovanlık beldesi ile Paşakonağı Yaylası arasındaki yolun 'Güvenlik Yolu' ilan edildiğini belirtti.

Yazılı açıklamada bulunan Temür, Bulancak ilçesine bağlı Kovanlık beldesinde bulunan Jandarma Karakolu'na 2008 ve 2010 yılında iki kez terör saldırısı ile karşı karşıya kaldığını hatırlattı. Temür, güvenlik güçlerinin teröristlere etkin bir takip yapabilmesi ve bir daha terörist saldırıların yaşanmaması için Kovanlık beldesi ile Paşakonağı Yaylası arasındaki yolun 'Güvenlik Yolu' yapılması çalışmalarına başladıklarını kaydetti. Temür, "Kovanlık-Paşakonağı arasındaki 12 kilometrelik yolumuzun asfaltlanması ve güvenli hale getirilmesi için Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunduk. Bu çalışmalarımızı bugün itibarıyla sonuçlandırdık. Kovanlık beldemiz ile Paşakonağı Yaylası arasındaki 12 kilometrelik yolun 'Güvenlik Yolu' kapsamına alınmasını sağladık." dedi.

Milletvekili Ali Temür, Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'nın ortaklaşa bir çalışma ile 12 kilometrelik yolun sanat yapılarını, istinat duvarlarını, genişletilmesi gereken yerlerin genişletme çalışmalarını ve asfaltlamasını yaparak yolu standart hale getireceğini kaydetti. Temür, şunları aktardı: "Bu çalışmalara bir an önce başlanması ve yolun standart hale getirilmesi için 2 milyon lira civarında bir ödeneğin de ayrılmasını sağladık. Kovanlık-Paşakonağı arasındaki yol hem Güvenlik Yolu, hem de turizm yolu olarak vatandaşlarımıza hizmet verecektir."

Temür, her yıl Paşakonağı Yaylası'nda, şenliklerin yapıldığını da kaydederek, vatandaşlardan yayla yolunun güvenli ve altyapısının daha düzgün hale getirilmesi yönünde talepler aldıklarını dile getirdi. Hemşehrilerine verdikleri sözü yerine getirmek için gayret gösterdiklerini vurgulayan Temür, "Paşakonağı Yayla Şenlikleri'nde hemşerilerimiz bizden, söz konusu yolumuzun asfaltlanması ve güvenli hale getirilmesini rica etmişlerdi. Biz de yaptığımız çalışmalarla verdiğimiz bir sözü daha yerine getirdik ve bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Kovanlık-Paşakonağı arası 'Güvenlik Yolu' çalışmamızın Giresun'a, Bulancak ilçemize, Kovanlık beldemize ve Paşakonağı Yaylamızda yaşayan hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum." açıklamasında bulundu.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DÄ°ÄžER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VÄ°TRÄ°NÄ°
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LÄ°G PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir