Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 12332 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   09 Ocak 2014 - 13:29

Paşayeva Giresun'un Fahri Hemşerisi Oldu

Büyüt
Küçült
Paşayeva Giresunun Fahri Hemşerisi
Giresun Belediye Meclisi Ocak Ayı 1. toplantısı yapıldı.

Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda ayrıca, Azerbaycan Milli Meclisi Milletvekili ve Avrupa Parlamentosu Temsilcisi, hukukçu, hekim, gazeteci ve siyasetçi Ganire Paşayeva’yı, ilimizin tanıtımına katkılarından dolayı Giresun’un Fahri Hemşerisi ilan edildi.

Belediye Başkanı Kerim Aksu başkanlığında yılın ilk toplantısını yapan meclise, belediye meclis üyesi Ömer Cinel tarafından bu konuda verilen önerge kabul edilerek gündeme alındı. Başkan Aksu, Paşayeva’nın “Bir dost ile sevdim seni Giresun” başlıklı son yazısından çok etkilendiğini belirterek, “ilimizi her fırsatta tanıtıyor. Kendisi bir Giresunlu kadar Giresunlu” dedi.
Cinel ise; Milletvekili Paşayeva’nın Giresun’u fahri turizm elçisi gibi her ülkede tanıttığını vurguladı. Cinel bir önerge vererek Paşayeva’nın Giresun’un Fahri Hemşerilik Beraatı ile ödüllendirilmesini istedi. Diğer yandan Milletvekili Paşeyava’nın köşe yazısı ve biyografisi de üyelere dağıtıldı.

Belediye Başkanı Aksu, mecliste yaptığı konuşmada, “Sayın Milletvekili Genire Paşayeva’nın son yazısı, bizi onure etmiştir. Gelenek ve göreneklerimizi, tarihimizi, kültürümüzü, doğal güzelliklerimizi nefis bir yazıyla kaleme almıştır. Kendisi bir Giresunlu kadar Giresunludur. O’nu Fahri Hemşeri ilan ederek ilimizin tanıtımına katkılarını takdir ediyoruz” dedi.

Ömer Cinel ise, mecliste okuduğu önergesinde; Milletvekili Paşayeva’nın sık sık Giresun’a gelerek etkinliklere, panel ve konferanslara katıldığını belirterek, “gittiği her ülkede üst seviyede Giresun’u fahri turizm elçisi gibi tanıtıyor. Son olarak “Bir dost ile sevdim seni Giresun”adlı inceleme araştırma makale tarzı yazı kendisinin Giresunla ilgili samimi duygularının ne kadar üst seviyede olduğunu gösterdi. Son yıllarda Azerbaycan’ın Şeki şehri ile olan kardeşlik ilişkilerimize de katkısı olacağını düşündüğüm ve şehrimize olan bu ilgi ve katkılarından dolayı kendisine “Fahri Hemşerilik Beraatı” verilmesini öneriyorum” dedi.

Milletvekili Genire Paşayeva’ya Fahri Hemşerilik Beraatı verilmesi meclisin 2. oturumunda görüşülerek karara bağlanacak.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Bulancak Ajans
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir