Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 2821 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   12 Kasım 2023 - 19:08

PLAJLAR ARTIK DENİZİN KAHRAMANLARI’NA EMANET

Büyüt
Küçült
PLAJLAR ARTIK DENİZİN KAHRAMANLARI’NA

‘DENİZİN KAHRAMANLARI’ GÖREV BAŞINDA

Karadeniz Bölgesi’nin en büyük, en konforlu ve en prestijliplajını hayata geçirmesiyle dikkat çeken Giresun Belediyesi bu kapsamda bir ilke daha imza attı.

Belediye tarafından, vatandaşların rahatlığı için en ince detaylar düşünülüp planlama yapılırken, ‘Kıyı Temiz Mavi Deniz’ sloganıyla birlikte ‘Denizin Kahramanları’ ekibi kuruldu.

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu Plajlar Bölgesinde ekibin tanıtımını yaparak, kuruluş amacı ve yapacak olduğu çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Buna göre; 30 kişiden oluşan ekip plajların temizliğinden sorumlu olacak. ‘Denizin Kahramanları’ kıyı temizlik ekibinin çalışmalarıyla birlikte kıyıların ve denizin en iyi şekilde temizlenmesi, Karadeniz’in en büyük plajına sahip olan şehrimizde deniz temizliğinin en üst seviyeye çıkartılması hedefleniyor. Toplam 30 personelin görevlendirildiği ‘Denizin Kahramanları’ ekibi görevi doğrultusunda Türkiye’de belediye bünyesinde kurulan ilk ekip olmasıyla dikkat çekiyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının yürüttüğü sıfır atık projesiyle koordineli olarak çalışacak olan ‘Denizin Kahramanları’ ekibi gelecek ihbarlar sonrasında da sorumluluk bölgesinde anında harekete geçecek. Ayrıca, Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanacak protokol ile birlikte okullarda da deniz temizliği için eğitimlere başlanarak öğrencilerin bilinçlendirilmesi sağlanacak. Yapılan bu çalışmayla birlikte plajların en kısa sürede “mavi bayraklı” plajlar listesine dâhil olması amaçlanıyor.

ŞENLİKOĞLU: “TEK GAYEMİZ GELECEK NESİLLERE YAŞANABİLİR BİR GİRESUN BIRAKMAK”

Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Giresun’un eşsiz güzellikte kumsallarının bulunduğunu vurgulayarak: “Bu güzel şehrimizin kumsalını, plajlarını öncelikli projelerimiz arasına koymuştuk. Çünkü biz kıyı şehriyiz ve elimizdeki imkânlarımızı değerlendirmemiz, vatandaşlarımızın konforlu bir şekilde faydalanmasını sağlamamız gerekliydi. Bu düşünceyle birlikte göreve geldikten sonra proje hazırlayıp yapım çalışmalarına başlayarak Karadeniz Bölgesi’nin en nitelikli en konforlu ve en büyük plajını halkımızın hizmetine sunduk. Yaptığımız çalışmaların meyvelerini de alıyoruz. Vatandaşlarımız ve gurbetçilerimiz Plajlar Bölgesi projemizden oldukça memnun kaldıklarını dile getiriyorlar, bu da bizi son derece mutlu ediyor. Projemizin ikinci etap çalışmaları ise devam ediyor. Kısa zamanda onu da tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Bugün tanıtımını yaptığımız ‘Denizin Kahramanları’ ekibimizin yapacağı çalışmalar ile plaj ve kıyıları sürekli temizleyerek kullanıma hazır tutacağız. Bizim tek gayemiz gelecek nesillere güzel ve yaşanabilir bir Giresun bırakmak." dedi.    

Plajların temiz tutulmasında vatandaşlara da büyük görev düştüğünü dile getiren Başkan Şenlikoğlu“Biz ne kadar temizlik yaparsak yapalım, öncelikle vatandaşlarımızın plajı temiz tutmak için çaba göstermesi gerekiyor. Yanında getirdiği yiyecek, içeceklerin çöplerini denize ve kumsala bırakırsa bu kirliliğin önüne geçmek imkânsız. Plajı nasıl bulmak, nasıl görmek istiyorlarsa öyle bırakmaları gerekir” şeklinde konuştu.

Diğer yandan, tanıtım programının sona ermesinin ardından 'Denizin Kahramanları' ekibi ve gönüllüler Plajlar Bölgesinde temizlik çalışması yaptı.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir