Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 1281 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   13 Haziran 2024 - 10:58

Samuray Arısı Salımlarına Devam Ediliyor

Büyüt
Küçült
Samuray Arısı Salımlarına Devam
Giresun’da Kahverengi Kokarcayla Biyolojik Mücadele İçin Samuray Arısı Salımlarına Devam Ediliyor

İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından yürütülen #KahverengiKokarca survey (izleme) verilerindeki popülasyonlara göre belirlenen lokasyonlarda; Samsun Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü ve Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü tarafından üretimi yapılan yapılan biyolojik mücadele unsuru yumurta parazitoiti #SamurayArısı (Trissolcus japonicus) salımı çalışmalarına yoğun şekilde devam edilmektedir.

Bu kapsamda; Merkez Küçükköy, Batlama ve Küçüklü mevkilerinde 3 lokasyonda Samsun Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından üretimi Fındık Araştırma Enstitüsü iş birliği ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından gerçekleştirilmiştir. Her lokasyona bin 120 adet  olmak üzere toplam 3 bin 360 Samuray arısı salımı yapılmıştır.

Ayrıca aynı gün içinde Espiye ilçemiz Değirmenağzı ve Gülburnu köylerinde toplam 3 bin adet ve Keşap  İlçesi Hisarüstü ve Karakoç köylerinde  fındık bahçelerine  toplam 2 bin 18 adet,  Görele İlçesi Çavuşlu beldesi, Terziali ve Derekuşçulu köylerinde toplam 3 bin 360 adet ve Eynesil’de Altınlı ve Boztepe mahallelerinde de toplam 2 bin 16 adet  arıcık salımı gerçekleştirilmiştir.

Geçtiğimiz hafta içinde Keşap Düzköy köyünde 2 bin 128 adet ve Tirebolu’nun Doğancı, Karademir, Düzköy ve Örenkaya köylerinde salınan toplam 4 bin adet arıcık sayısı da bunlara eklendiğinde Giresun İlimizde  17  bin 360 adet Samuray arısı fındık bahçelerine bırakılmış durumdadır.

İl Müdürümüz Dr. Muhammet Angın, “Samuray arısının insanlara ve hayvanlara zararı olmayıp, görüldükleri yerlerde kesinlikle öldürülmemesi gerektiğini” söyleyerek “İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimiz tarafından Enstitülerimizle iş birliği içinde zararlı popülasyonunun yoğun olduğu lokasyonlarda yumurta parazitoiti Samuray arısı  salımına devam edilecektir.” Dedi.

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Bulancak Ajans
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir