Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7762 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   10 Haziran 2021 - 16:51

Sarayburnu Camii’nde Çevre Düzenlemesi Devam Ediyor

Büyüt
Küçült
Sarayburnu Camii’nde Çevre Düzenlemesi Devam

 

 

1987 yılında temeli atılan ve 29 yıl süren inşaat çalışmaları neticesinde 2016 yılında ibadete açılan Bulancak Sarayburnu Camii’nde çevre düzenlemesinde sona yaklaşıldı.

İbadete açılışından bu yana geçen 5 yılda çevre düzenlemelerine başlanan caminin Bulancak şehir içi yoluna bakan tarafına oldukça güzel bir şadırvan yapıldı. Ayrıca Bulancak İlçe Merkezi tarafındaki evler istimlak edilerek caminin avlusuna katıldı.

Zemin kaplama çalışmaları devam eden caminin avlusunda sona yaklaşıldı. Avlu çalışmasında yaklaşık % 70-80 çalışmanın bittiği gözlenirken; istimlak yapılan Doğu tarafında da çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Doğu tarafına Millet Bahçesi yapılacak olan Sarayburnu Camii’nin bu alanında ayrıca çeşitli hizmet binaları da yapılacak.

Bulancak Sarayburnu Camii, mimarisi ile de Türkiye’de bir ilk oldu. Osmanlı’nın son 200 yılına kadar bu tarzda Osmanlı ve Selçuklu cami mimarinden esinlenerek bir cami yapılmadı. Osmanlı Padişahı Kanunî Sultan Süleyman ölen oğlu adına baş mimar ‘Mimar Sinan’a ‘Şehzadebaşı’ adıyla bir Câmi yaptırmıştı. Osmanlı’nın ihtişamlı câmilerinden olan bu esere Mimar Sinan; “Çıraklık eserimdir.” demişti.

Şu anda İstanbul Saraçhane’de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Binası’nın karşısında bulunan bu eserin birebir benzeri olan Bulancak Sarayburnu Cami, görenleri kendisine hayran bırakıyor.

Caminin bir diğer özelliği ise duyanları oldukça şaşırtıyor. Dünya üzerinde çok az sayıda camiye nasip olacak bir durum, Bulancak Sarayburnu Camii’nde yaşanıyor. Bu camiden Mekke’ye Kâbe’ye yönelip namaz kılındığında Bulancak Sarayburnu Camii ile Kâbe arasındaki kıble çizgisi, Medine’de Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (s.a.v.) türbesinin üzerinden geçiyor. Yani Sarayburnu Camii’nde namaz kılan bir kişi ile Kâbe arasına, Peygamber Efendimizin türbesi giriyor.

Haber: Fatma Uğurlu – www.kerasushaber.net



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir