Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 7177 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   06 Ocak 2014 - 12:17

Sarıkamış Şehitlerini Anma

Büyüt
Küçült
Sarıkamış Şehitlerini
Sarıkamış Harekatı'nın 99. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında “Türkiye Şehitleriyle Yürüyor Anma Yürüyüşü” düzenlendi.

Sarıkamış Harekatı'nın 99. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında “Türkiye Şehitleriyle Yürüyor Anma Yürüyüşü” düzenlendi.

 

TÜRKİYE, SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ ANISINA EKSİ 15 DERECEDE YÜRÜYOR

 

Yürüyüşe 7’den 70 Türkiye’nin 81 ilinden gelen vatandaşlar katıldı. Sarıkamış Harekatı'nın 99. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Türkiye Şehitleriyle Yürüyor Anma Yürüyüşü” saat 10. 30’da Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ında katılımıyla başladı. Binlerce vatandaş Sarıkamış Harekatı sırasında donarak şehit düşen 90 bin Mehmetçiği anmak için yürüyüşün başlangıç noktası olan Kızılçubuk mevkisinde toplandı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dulalar edilmesinin ardından Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç bir konuşma yaptı.

 

 

İçişleri Bakanı Şahin, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kars Valisi Eyüp Tepe, Iğdır Valisi Ahmet Pek, belediye başkanları, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, Türkiye'nin farklı illerinden gelen çok sayıda vatandaş, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, üniversite öğrencileri ve askeri birliklerle 7 kilometre yürüdü.

 

 

Kar yağışı altında Şehit Kurmay Albay Faruk Sungur Yolu'nda yapılan anma yürüyüşü 2,5 saat sürdü. Burada tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez, Bakan Kılıç'ı, Hafız Hakkı Paşa rolünde Enver Paşa'nın ''Eğer Ben Savaşta Ölürsem'' adlı vasiyetnamesi ile karşıladı.

 

Yürüyüş sonrasında Yukarı Sarıkamış Şehitliği'nde bir tören düzenlendi.

 

SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ ANISINA GİRESUN’DA DA YÜRÜYÜŞ DÜZENLENDİ

 

Türkiye’nin 81 ilinde Sarıkamış şehitlerini anma için düzenlenen yürüyüş, Giresun’da yapıldı.




Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen yürüyüş saat 10.00’da Atatürk meydanından start aldı. Etkinliğine Giresun Valisi Hasan Karahan, Vali Yardımcısı Bekir Ergök, Barış Demirtaş, Belediye Başkanı Kerim Aksu, İl Jandarma ve Alay Komutanı J. Albay Selahattin Acara, Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeki Atlı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa Tosun,  Halk Sağlığı İl Müdürü Fazıl Özden, Eski Sağlık İl Müdürü Cengiz Cindemir, Giresun Üniversitesi Öğrenci Grubu, öğrenciler ve bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

 

Atatürk Meydanı’nda toplanan vatandaşlara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ücretsiz atkı ve bere dağıtıldı. Atatürk Meydanı’n dan başlayan ve Gazi caddesi istikametinden Giresun kalesine kadar yapılan yürüyüş kalede bulunan şehitlikte sona buldu.

 

Yapılan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Tarih öğretmeni Aydın Yılmaz’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptıktan sonra tören okunan Kur’an-ı Kerim ve duanın ardından sona erdi.








Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir