Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6844 kez okundu. | Kategori : GÄ°RESUN
Haberin Tarihi :   14 Aralık 2010 - 10:20

Åžebinkarahisar Yeniden Ä°l Olacak / Hikmet Okuyar

Büyüt
Küçült
Åžebinkarahisar Yeniden Ä°l Olacak / Hikmet
ÅžEBÄ°NKARAHÄ°SAR YENÄ°DEN Ä°L OLACAK / Hikmet OKUYAR

Şebinkarahisar mutlaka birgün yeniden il olacak..
 
Antalya'nın Alanya ilçesi  bir akademik çalışma sonucunda il yapılacak ilçelerin en başında yer almış.
 
Genel Seçimler öncesinde konuÅŸulanların öncelikleri arasında; kadınların, gençlerin mecliste yüzde 50 nispetinde yer alması ve emeklilerin, küçük esnafın, işçinin, çiftçinin, üreticinin mecliste daha daha iyi  temsil edilmesi ile BaÅŸta Åžebinkarahisar olmak üzere SuÅŸehri, Alanya, Tarsus, Çorlu, Bafra, Merzifon, Gebze, Gemlik, Bandırma, AkÅŸehir gibi illik sözü almış ve yıllardan beri bir umut içinde bekleyen en az 100 ilçe konusu var.
 
Bu ilçeler içinde tek Şebinkarahisar müktesabattan söz eden ve hangi yöntemle değerlendirme yapılırsa yapılsın günümüzde de pek akıl erdirilemeyen bir yöntemle ve geliri giderini karşılmadığı gerekçesiyle 20 Mayıs 1933 tarihinde illiği elinden alınan bir ilçe konumunda tekrar il olmayı bekliyor il olacak ilçeler listesinin en başında.
 
Şebinhaber'de okuduğum bir habere göre akademik bir çalışmada AHP yöntemi kullanılarak il olacak ilçelerin belirlenmesindeki soruna çözüm üretilmek istendiği belirtilmiş Alanya Bandırma, Fethiye, Elbistan, Ereğli, Bergama, Ödemiş ve Erciş il olmaya müsait ilçeler arasında sunulmuş.
 
Şebinhaber tarafından yayınlanan ara başlıkta da '' Bilimsel çalışmayla belirlenen il olacak 8 ilçe arasında Şebinkarahisar yer almadı! '' denilmiş.
 
Ä°l yapılacak iller için akademik çalışma yapılmasını; Cumhuriyet Halk Partisi, Hepar,Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Halkın Sesi Partisi  Demokrat Parti, Bağımsız Türkiye Partisi de isteyebilir ya da akademisyenlerden oluÅŸturulan bir komite ile çalışma baÅŸlatabilir ve bu çalışmalarını daha gerçekçi daha pratik daha akılcı daha çaÄŸdaÅŸ yöntemlerle sürdürebilir.Adalet ve kalkınma Partisi ve Hükümet Sözcüsü çalışma raporunu ger çevirerek yeni bir çalışma yaptıklarını söyleyebilir.
 
Çözüm için tek akademik çalışmadan tek yöntemden bahsedilemeyeceğini değişik üniversitelerimizden değişik fakültelerden değişik akademilerden konularının uzmanlarına sorduğunuzda mutlaka farklı cevaplar alınacaktır.
Genel seçimler öncesinde kendilerine illik sözü verilenler de.
Kadınların ve geçnçlerin mecliste daha çok temsil hakkına sahip olmasını savunanlar da emeklilerin 54.hükümet döneminden beri mağdur edildiği iddialarında bulunanlar da kendilerine en yakın olarak gördükleri partilere giderek ya da üyesi bulundukları stk yönetimlerinde bahsi geçen konuları dillendirerek çözümlerin daha çabuk üretilmesine katkı sağlayabilirler.
 
Söylemleri takip ettiğimiz kadarıyla bu seçimlerde aday listelerinin ilk sıraları kadınlara ve gençlere özellikle sanatçılara verilecek.
 
Aksaçlılardan da danışman olarak faydalanılacak.
 
Alanya ve Şebinkarahisar başta olmak üzere en az yüz ilçenin İL yapılacağına söz veren partiler de; kadınlara yönetimlerde yüzde 50 temsil hakkı veren partilerle seçim öcesinde mutlaka bir durum değerlendirmesi yapacak.
Seçim çalışmaları için yapılan ön hazırlıkları da dikkatle izliyoruz.
 
Söylemlerle eylemler ne kadar örtüşecek bakalım.


Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DÄ°ÄžER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VÄ°TRÄ°NÄ°
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LÄ°G PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir