Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8136 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   25 Eylül 2011 - 11:04

Şebinkarahisar ,yurt eksikliğini 'Hamle' ile tamamladı.

Büyüt
Küçült
Şebinkarahisar ,yurt eksikliğini Hamle ile
Şebinkarahisar Üniversite Öğrenci yurdunu Hamle ile tamamladı.

Şebinkarahisar Üniversite Öğrenci yurdunu Hamle ile tamamladı.

Şebinkarahisar ,yurt eksikliğini ’Hamle’ ile tamamladı.

Şebinkarahisar Hamle Öğrenci Yurdu Üniversite Öğrencileri Bekliyor.

Türkiye’nin değişik illerindeki üniversitelerin çoğunda,2011-2012 akademik yılı Pazartesi başlıyor.

Giresun Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. Yılmaz Can, coğrafi yapısı itibarıyla Sanayi ve Ticaret alanında istediği seviyeyi yakalayamayan Giresun’un, yakın gelecekte önemli bir Üniversite kenti olmaya aday olduğunu söyledi.

Bu yıl Üniversitede 18 bin 904 öğrencinin eğitim öğretime devam edeceğini, bunlardan 7 bin 500’e yakının yeni öğrenci olduğunu dile getiren Prof. Dr. Can, tabela nüfusu 95 bin olan bir şehirde sokakta gezen her 6 kişiden birinin öğrenci olduğuna dikkat çekti. Giresun için öğrencilerin bacasız fabrika konumunda olduğunun altını çizen Rektör Can, şehir halkının da bunun yavaş yavaş bilincine vardığını kaydetti.

Giresun Üniversitenin öğrenci sayısının her geçen yıl artmasına rağmen mevcut yurtların yeterli olmadığını, bunun öğrenciler açısından en önemli sorun olduğunu ifade eden Rektör Can, “Üniversite kurulmuş ama öğrencilerin barınması  için ne yeteri kadar yurt imkânı, ne oturup zaman geçirecek, yemek yenilecek restoran, cafe benzeri yer açılmamış Bu ihtiyaçlar son zamanlarda giderilmeye çalışılıyor.”dedi.

Üniversite eğitimi için Şebinkarahisar’a gelen öğrencilerin yurt eksikliğinin giderilmesinde ‘Özel Hamle Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu’ önemli bir yere sahip oldu. Şebinkarahisar Özel Hamle Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu sıcak yuvasına Üniversite öğrencilerini karşılamaya hazır olduğu belirtildi. Açılışında AK Parti İstanbul Milletvekilleri Ünal Kaçır ve Ahmet Baha Öğütken, Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Bölük, Şebinkarahisarlı iş adamları ile vatandaşların katıldığı yurt dualar eşliğinde açıldı. Katılımcılar, Şebinkarahisar “Özel Hamle Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdunun vatanımıza ve milletimize Şebinkarahisar halkına ve diğer illerden gelen öğrenci kardeşlerimize hayırlı uğurlu olsun dileklerinde bulundular.  
Yurt inşaatını 2006 yılında başladığını belirten Şebinkarahisar Özel Hamle Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu Müdürü Erol Sayın, Yurt kapasitesinin 80 kişilik olduğunu, içerisinde konferans ve seminer salonu, internet salonu, TV salonu, oyun salonu, kantin ve etüt salonu, dinlenme odaları gibi hizmetler verildiğini aktardı.

Şebinkarahisar Belediye Başkanı  Şahin Yılancı,”Bu hizmetlere karşı öğrenci kardeşlerimizden, öğrenimlerini en güzel şekilde tamamlayarak, başta Türkiye ve ilçemize hizmet etmeleri, arzumuz vardır. Tüm faaliyetlerimizi halkımızla paylaşıyoruz. Bu kurumlarımız halkla kucaklaşacak, halk hizmetlerine sahip çıkacaktır. Halk müessesleri yukarı taşıyacaktır. Bu da Şebinkarahisar’ı yukarı taşıyacaktır.”şeklinde konuştu.





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir