Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6198 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   04 Aralık 2013 - 10:46

Sürücü ve Yaya Eğitim Faaliyetleri

Büyüt
Küçült
Sürücü ve Yaya Eğitim
İl Emniyet Müdürlüğünün ''Sürücü ve Yaya Eğitim Faaliyetleri'' ile ilgili yayınladığı basın bülteni :

Ülkemizde meydana gelen trafik kazaları analiz edildiğinde, kazaların % 94 oranında insan hatalarından kaynaklandığı görülmektedir. Globalleşen dünya ortamına paralel olarak gelişen ve değişen ülkemizde, güncel gündem maddeleri değişse de trafik sorunu güncelliğini koruyarak her daim ilk sıralarda yer almaktadır. Yapılan iyileştirme çalışmaları ile her ne kadar bölünmüş karayollarının artırılması ve trafikte bulunan araç yaş ortalamasının yukarıya çekilmesi sağlanmış ise de Ülkemizde 2013 yılı ilk 10 ay içerisinde 115.775 Ölümlü ve Yaralanmalı Trafik kazası meydana gelmiş, bu kazalarda 2048 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 191.659 vatandaşımız da yaralanmış ya da sakat kalmış olup, ayrıca bu kazalar milyarlarca liralık maddi kayba neden olmuştur.

Meydana gelen kazalardaki hataların insan odaklı olduğu, bu sorunun da ancak insan eğitimi ile istenilen seviyelere getirilebileceği düşüncesiyle, Sürücü ve Yaya Eğitimlerinin artırılması yönündeki İçişleri Bakanlığımızın “Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı” uygulamaya konulmuştur. Ayrıca Birleşmiş Milletler tarafından Rusya da 150 ülke katılımıyla düzenlenen Moskova Deklarasyonunda 2011-2020 yılları arasında trafik kazalarında % 50 azalma hedeflenerek bu kararlar ülkemizce de kabul edilmiştir.

 Bu doğrultuda; İlimizde İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü olarak öncelikle ticari araç sürücüleri ( dolmuş, ticari taksi, okul servisi ), kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan araç sürücülerine seminer, konferans ve toplantılar şeklinde eğitimler düzenlenmektedir.

İlimiz şehir içinde faaliyet gösteren dolmuş durak başkanları ile 06.11.2013 toplantı yapılarak, bundan sonraki süreçte tüm dolmuş durakların başkan ve şoförleri ile ayrı ayrı toplantı yapılmasına karar verilmiş olup, bu kapsamda Kasım ayı içerisinde Güre ve Batlama dolmuş durak başkan ve şoförleri ile toplantı düzenlenerek, gerek genel trafik kuralları gerekse vatandaşlarımızdan gelen talep ve şikâyetler göz önüne alınarak özellikle ayakta yolcu alınmaması, durak harici yolcu indirme-bindirme yapılmaması,  yüksek sesle müzik dinlenilmemesi ve yolcularla diyaloglarda daha seviyeli olunması konuları yeniden gözden geçirilmiştir.

Ayrıca dolmuş şoförlerimizin dilek, şikâyet ve önerileri de dinlenerek, mevzuat çerçevesinde mümkün olan her türlü yardımın Emniyet Müdürlüğümüz tarafından şoför esnafımıza yapıldığı ve bundan sonra da yapılacağı kendilerine hatırlatılmıştır.






Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Bulancak Ajans
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir