Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5603 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   25 Aralık 2012 - 12:01

TEGDER Faalitetlerine Başladı

Büyüt
Küçült
TEGDER Faalitetlerine
Giresun'daki mühendis, mimar ve diğer teknik elemanları tek çatı altında toplamayı amaçlayan Giresun Teknik Eğitim Araştırma ve Geliştirme Derneği(TEGDER) kurumsal yapısını tamamlayarak faaliyetlerine başladı. Dernek yönetiminden yapılan açıklamada şöyle denildi;

TEGDER FAALİYETLERİNE BAŞLADI

Giresun'daki mühendis, mimar ve diğer teknik elemanları tek çatı altında toplamayı amaçlayan Giresun Teknik Eğitim Araştırma ve Geliştirme Derneği(TEGDER) kurumsal yapısını tamamlayarak faaliyetlerine başladı. Dernek yönetiminden yapılan açıklamada şöyle denildi;

“Ülkelerin gelişmesi ve vizyon kazanmasında, mühendislik hizmetlerinin önemli bir yer tuttuğu günümüzde, biz mühendis/mimar ve teknik elemanların birlik ve beraberlik içinde olmamız gerektiğini düşünmekteyiz.

Ülkelerin kalkınmasında kilit rol üstlenen teknik elemanların akademik bilgilerinin geliştirilip-pekiştirilmesi, güncel bilgi ve tecrübelerle donanımının sağlanması ve yeni teknolojik gelişmelerden haberdar olması önem taşımaktadır. Bu amaçla TEG-DER’i teknik bir okul haline getirmeyi amaçlıyoruz.

Bu amaçla Ülkemiz ve İlimiz problemlerine duyarlı, akıl ve bilimin öncülüğünde projeler üreten, sosyal sorumluluk projelerinde aktif rol alan, günlük politikalardan uzak bir sivil toplum örgütü hedefliyoruz.

Autocad, Net cad, İde, Sap 2000 ve benzeri teknik eğitimler, seminerler, sempozyumlar, yurt içi ve yurt dışı geziler öncelikli hedeflerimiz arasında bulunmaktadır. Ayrıca bölgemizdeki meslek odaları ve üniversitelerle koordinasyon halinde bölgemize hitap edecek eğitim seminerleri vereceğiz.“

Açıklamada “Derneğin sosyal sorumluluk projeleri de yürüteceği belirtilerek bu bağlamda yönetim kurulu üyeleri ile kurban bayramının 1. gününün Kars’ta yardıma muhtaç ailelerle geçirildiği belirtildi.”

DERNEĞİMİZİ  TANITICI KISA BİLGİ

Derneğimizin adı Giresun Teknik Eğitim Araştırma ve Geliştirme Derneği’dir Derneğin kısa adı “TEGDER”dir. Derneğimiz 13/06/2012 tarihinde kuruluş evraklarını Mülki Amirliğe vermiştir. İl Dernekler Müdürlüğü tarafından yapılan inceleme sonucunda Derneğimizin 5352 ve 4721 sayılı yasalara uygun olduğu bildirilmiştir.

Derneğimiz kamu ve özel sektördeki mühendis, mimar, şehir plancısı, biyolog, kimyager, yönetici, teknik eleman (teknisyen, tekniker) ve benzeri mesleklerde çalışanları  tek çatı altında toplamayı amaçlamaktadır. Derneğimizin başlıca faaliyetleri; 1)Sosyal-Ekonomik Yardımlaşma ve Dayanışma,2) Eğitim ve Mesleki Çalışmalar, 3)Kültür-Sanat, 4)Aile- Çocuk, 5)Spor-Sağlık, 6)Çevre-Enerji, 7)Basın-Yayın, 8)Çalışma Hayatıyla İlgili Uluslararası Kuruluşlarla İlişkiler ve Diyalog, 9)Tarım-Turizm 10) Teknik Hizmetlerdir.

Derneğimiz Yönetim Kurulu aşağıda belirtilmiştir;

 

Ad Soyad

Dernek Görevi

Kurumu

Kurum Görevi

Özer ÇOBAN

Başkan

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu

Kurum Müdürü 

Ahmet ELEVLİ 

Başkan Yardımcısı

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü

Ziraat Mühendisi

Sultan YILMAZ

Sekreter

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü,

Çevre Mühendisi

Emin AYDIN

Muhasip

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü

Ziraat Mühendisi

Serkan OCAK

Üye

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü

Ziraat Mühendis

İlker BANKAOĞLU

Üye

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü

Şube Müdürü

Ahmet GÖĞÜS

Üye

Fındık Araştırma İstasyonu

Ziraat Mühendisi

 

TEGDER ÜYELERİ HAMSİ ŞENLİĞİNDE BİRARAYA GELGİ…

13/06/2012 tarihinde kuruluş evraklarını Mülki Amirliğe vererek kuruluşunu tamamlayan Giresun Teknik Eğitim Araştırma ve Geliştirme Derneği(TEGDER), hamsi şenliği düzenledi. Kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörde çalışan yaklaşık elli teknik elemanın(mühendis, mimar, tekniker) katıldığı şenlikte kısa bir konuşma yapan dernek başkanı Özer ÇOBAN” amacımız kuruluşunu yeni tamamlayan Derneğimizi kamuoyuna tanıtmak ve üyelerimizin tanışmasına/ kaynaşmasa zemin hazırlamak.” Dedi.

Giresun’daki mühendis, mimar ve diğer teknik elemanları tek çatı altında toplamayı amaçladıklarını belirten Özer ÇOBAN “Ülkelerin gelişmesi ve vizyon kazanmasında, mühendislik hizmetleri önemli bir yer tutmaktadır, bu amaçla biz mühendis/mimar ve teknik elemanların birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini düşünmekteyiz. Bu tür organizasyonları bu açıdan önemli buluyoruz.” dedi.

TEGDER’in kuruluş amacı hakkında kısa bilgi veren Özer ÇOBAN ” TEGDER’i teknik bir okul haline getirmeyi amaçlıyoruz. Çünkü ülkelerin kalkınmasında kilit rol üstlenen teknik elemanların akademik bilgilerinin geliştirilip-pekiştirilmesi, güncel bilgi ve tecrübelerle donanımının sağlanması ve yeni teknolojik gelişmelerden haberdar olması önem taşımaktadır.

Amacımız ülkemiz ve ilimiz problemlerine duyarlı, akıl ve bilimin öncülüğünde projeler üreten, sosyal sorumluluk projelerinde aktif rol alan, günlük politikalardan uzak bir sivil toplum örgütü hedefliyoruz.” dedi.






Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir