Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6603 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   29 Ekim 2011 - 17:33

Tirebolu'da ''Atatürk Anıtı'' Törenle Açıldı

Büyüt
Küçült
Tireboluda Atatürk Anıtı Törenle
Anıtın en üst kısmında, uğrunda savaştığımız vatanımızın, bayrağımızın simgesi Ay yıldız yer alıyor.

Tirebolu'da ''Atatürk Anıtı'' Törenle Açıldı

Tirebolu belediyesi tarafından yaptırılan Atatürk ve milli mücadele anıtı açılış töreni yapıldı.İlçeye bağlı Çarşı Mahallesi Liman Mevkiinde gerçekleştirilen törenine Tirebolu Kaymakamı Günhan Yazar, CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Tirebolu Belediye Başkanı Burhan Takır, Tirebolu Garnizon Komutanı Per. Binbaşı Selim Çiftçi,Cumhuriyet Başsavcısı Tamer Bayraktar, Trabzon’un Vakfı kebir Belediye Başkanı Hayri Birinci, Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, Tirebolu Emniyet Müdürü Dursun Şenel Ergen, Kurum ve kuruluş Amirleri, Siyasi Parti temsilcileri, İl Genel meclis üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve Vatandaşların katıldığı program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Tirebolu Belediye Başkanı Burhan Takır; “Yenilenen meydanın ilçeye yakışır bir hale geldiğini belirterek, “İlçemizin önemli gün ve haftalarda bir araya geleceği toplanma alanı ihtiyacından hareketle yola çıktık, Hazırlıklara Ocak ayında başladığımız Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve Milli mücadelemizi anlatan bu anıtı ve alanı kentimize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde vatanımız ve özgürlüğümüz için savaşan, bu uğurda varını yoğunu, kanını ve canını hiç düşünmeden feda eden Türk halkı ve Türk askeri elbette bu anıtta yerini almalıydı. Bu nedenle Belediyemize sunulan projeler içinde Atatürk’ün önderliğinde vatanı ve özgürlüğü için savaşan Türk askeri ve Türk halkının vurgulandığı anıt seçilmiştir diyen Tirebolu Belediye Başkanı Burhan Takır, Anıtın genel konseptinde, Atatürk’ün önderliğinde vatanı ve özgürlüğü için savaşan Türk askeri ve Türk halkı vurgulanmaktadır. Anıtın en üst kısmında, uğrunda savaştığımız vatanımızın, bayrağımızın simgesi Ay yıldız yer alır.
 
Türkiye Cumhuriyeti Devletini bölünmez bütünlüğü içinde ebediyete kadar yaşatmak her Türk vatandaşının kutsal görevidir. Bir yandan dış düşmanlar, bir yandan ihanete düşmüş iç odaklar Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bölünmez bütünlüğünü tehdit etmekte ve tehlikeye düşürmeye gayret etmektedirler. Ama bu Aziz Şehitlerimiz ve onların torunları, Büyük önderimiz ve ona bağlı olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları buna asla fırsat vermeyecektir. Bu anıt bunun en önemli göstergelerinden biridir. Bu vesileyle Gazilerimize şükranlarımızı sunuyor, Aziz şehitlerimizin ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün huzurunda saygıyla, minnetle ve şükranla eğiliyor, bu vatan için kanlarını dökmüş şehitlerimizi rahmetle anıyoruz” diye konuştu.

Alanda yapılan çevre düzenleme çalışmalarında emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Takır’ın ardından İlçe Kaymakamı Günhan Yazar, “Gördüğünüz bu eser son derece güzel bir eser ama benim için daha çok önemli çünkü bu anıt yapılmadan önce tören alanında trafikle ilgili problemler yaşıyorduk bu anlamda ilçenin çok önemli bir ihtiyacının giderilmiş olduğunu görüyoruz. Başta belediye başkanımız Burhan Takır olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu anıt şehitlerimizi temsil ediyor. O yüzden ben Hakkari Çukurca’da meydana gelen saldırılarda şehit olan 24 askerimize ve polislerimize Allahtan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diliyorum. Hakkari Çukurca’da meydana gelen saldırılarda 24 askerin şehit olması ve Van’da meydana gelen deprem nedeniyle yarinki Cumhuriyet Bayramı törenlerimiz iptal edildi. Hepinizin Cumhuriyet Bayramınızı kutlar ve Cumhuriyetimizi bize kazandıran başta büyük Önder Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum “ şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Atatürk ve Milli Mücadele Anıtının açılışını Tirebolu Kaymakamı Günhan Yazar, CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Tirebolu Belediye Başkanı Burhan Takır, Tirebolu Garnizon Komutanı Per. Binbaşı Selim Çiftçi,Cumhuriyet Başsavcısı Tamer Bayraktar, Trabzon’un Vakfı kebir Belediye Başkanı Hayri Birinci, Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun birlikte yaptılar.
Atatürk Anıtı açılışının ardında hatıra fotoğrafı çektirildi.

  Haber: Kadriye Aydın             

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir