Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 9365 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   06 Şubat 2013 - 10:13

TKDK Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Büyüt
Küçült
TKDK Tanıtım Toplantısı
Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörlüğünce düzenlenen ''Giresun'da Kırsal Kalkınma, Hibe Destekleri Yatırımcıyla Buluşuyor'' toplantısı bugün Valilik Konferans Salonunda yapıldı.

TKDK Tanıtım Toplantısı Yapıldı
Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörlüğünce düzenlenen ''Giresun'da Kırsal Kalkınma, Hibe Destekleri Yatırımcıyla Buluşuyor'' toplantısı bugün Valilik Konferans Salonunda yapıldı.

  Tarımsal Kalınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK), AB ve uluslararası kuruluşlardan edinilen kaynakların ülkemizde kırsal kalkınma programlarının uygulanmasına yönelik faaliyetlerde kullanılmasını sağlamak amacıyla kurulduğunu belirten İl Koordinatörü Özer Çaban, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Fonları ile desteklenen Tarım ve Kırsal Kalkınma Programının (IPARD) uygulanacağını söyledi. Çoban,” IPARD programıyla tarım sektöründe ve kırsal alanda faaliyet gösteren üreticilerimizin, özel sektörün ve potansiyel yatırımcıların Tarım ve Kırsal Kalkınma alanında desteklenmesi sağlanacak. AB hibe fonları kırsal kesimde yaşayan halkımıza, çiftçilere, üretici birliklerine ve tarım sektöründe faaliyet gösteren firmalara projeler karşılığında ve sözleşmelerine uygun olarak kullandırılacaktır. Tarım sektörünün genelinde olduğu gibi, kırsal alanda yaşayan vatandaşlarımızın, gelir düzeyinin yükselmesi, gelir dağılımının iyileşmesi, doğal kaynakların korunarak kullanılması ve zenginliklerin tüm insanlarımıza yansıtılması en temel hedefimizdir.” dedi.   Son yıllarda Giresun’un kalkınmasına ivme kazandıran 4 önemli unsur olduğunu belirten Vali Dursun Ali Şahin, “Bunlardan birincisi DOKA’nın kuruluşu ve sağladığı hibe destekleriyle hazırlanan projelerin kabul görmesi ve yürütülmesi, ikincisi ise merkezi Giresun’da olan DOKAP’ın kuruluşu. DOKAP’ın önümüzdeki günlerde açıklayacakları çağrı ve hibe destekleriyle ilimizin gelişmesine ivme ve yön kazandırmaya devam edecek. Bir diğeri Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün tarımsal kalkınma yönünde açıkladığı hibe programları ve yürüttüğü projeler. Ve son olarak da kuruluşunu kısa sürede tamamlayan TKDK İl Koordinatörlüğümüz. Şu an 42 ilde kurulan TKDK İl koordinatörlüğü tarım ve kırsal alanda kalkınmaya destek yönünden son derece önemli. Bu 4 kurum Giresun’un gelişmesine ivme kazandıracak ve ileri seviyelere ulaştıracaktır. Çok kısa zamanda kurumu bu seviyeye getirip 9. Çağrıya yetiştiklerinden dolayı arkadaşları kutluyorum. Halkımıza bu kuruluşu tanıtalım. Eğer tanıtımını en iyi şekilde yaparsak inanıyorum ki, sahalarda top peşinde koşarak değil, insanlara iş ve aş getirerek coşacağız” şeklinde konuştu.   Konuşmaların ardından İPARD Programıyla ilgili sunum ile diğer illerden de başarı hikayelerini anlatan video gösterimi yapıldı.   Toplantıya Kaymakamlar, Belediye Başkanları, İl Müdürleri, Kurumun Trabzon Koordinatörü ve Sivil Toplum Kuruluşu yetkilileri katıldı.

           




Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir