Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6861 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   08 Mart 2022 - 08:54

Topraksız Tarım Yöntemiyle Çilek Yetiştiriciliği Eğitimi Gerçekleştirildi

Büyüt
Küçült
Topraksız Tarım Yöntemiyle Çilek Yetiştiriciliği Eğitimi

 

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce yürütülen ve Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca finanse edilen, Giresun İli Kırsal Gelir Kaynaklarının Çeşitlendirilmesi Projesi kapsamında Piraziz, Merkez, Keşap ve Espiye ilçelerimizde yüzde 70 hibe ile her biri 300 m2 olmak üzere toplam 2 bin 400 m2’lik alanda 8 adet Örtü altı topraksız tarım çilek seralarının kurulumu yapıldı. Bu kapsamda topraksız tarım yöntemiyle çilek yetiştirecek üreticilerimiz ile İl ve İlçe Müdürlüklerinde görev yapan teknik personele yönelik                            1-2 Mart 2022 tarihlerinde eğitim programı düzenledi.

Eğitim, Gazi Osman Paşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümünden Doç. Dr. Onur Saraçoğlu, Araştırma Görevlileri Emircan Dinçer ve Osman Nuri Öcalan tarafından gerçekleştirildi.

Eğitim programının açılış konuşmasını yapan İl Müdürümüz Dr. Muhammet Angın, “Topraksız tarım yöntemiyle ürün yetiştirmek için üreticinin bitki yetiştirme, bitki fizyolojisi, bitki besleme, sulama, otomasyon, pazarlama gibi konularda donanmış bilgi ve deneyime sahip olmaları için bu eğitim programı düzenlendi. Giresun'un tarım açısından sahip olduğu potansiyelin altını çizerek, amaçlarının üreticileri tarımda gelişen yeni teknoloji ve uygulamalarla buluşturarak verimliliği artırmak olduğunu belirtti ve bu çerçevede bu eğitimi düzenlediklerini, bu sayede ilimizde tarımsal verimin artırılması, modern tarım tekniklerinin kullanılarak katma değeri yüksek sağlıklı üretim yapılması, geleneksel tarıma göre daha avantajlı olan topraksız tarım seralarımızın yaygınlaştırılmasını hedeflediklerini” ifade etti.

Eğitimin ilk gününde çilek yetiştiriciliği ve topraksız tarım ve bitki besleme konularında katılımcılara bilgiler verildi. İkinci gün ise Piraziz İlçemizdeki topraksız tarım seralarına geçilerek uygulamalı eğitim gerçekleştirildi ve üreticilerimizin soruları cevaplandı. Programının tamamlanmasından sonra İl Müdürümüz tarafından, eğitimi veren akademisyenlere plaket takdim edilmiştir.

 

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir