Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 3121 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   24 Ekim 2023 - 14:45

Tünelde Bisikletli Var!!!

Büyüt
Küçült
Tünelde Bisikletli

24 Ekim 2023 tarihinde Trabzon'un Sürmene ilçesi Çamburnu Tüneli'nde meydana gelen trafik kazasında Norveçli Bisikletçi Steffene Emil Snppene (26 yaşında) bir kamyonun kendisine çarpması sonucu kaza yerinde hayatını kaybetti.

Yaşanan ölümlü kazanın çok üzücü olduğunu belirten Bulancak Bisiklet Topluluğu Üyesi Zafer Çamaltı, “Ne yazık ki; gerekli düzenlemeler ve yeterli tedbirler alınmadığı sürece bu tür üzücü sonuçları yaşamaya devam edeceğiz” diyerek, son yıllarda trafikte bisikletli yoğunluğunun arttığına dikkat çekti.

Çamaltı; “Karayolları yapım ve planlamalarında artan bisikletli yoğunluğu ve bisiklet turizmi dikkate alınmalı ve yeni düzenlemeler ve tedbirler acilen uygulanmalıdır. Özellikle şehirlerarası yollarda yol kenarı banketlere bir standart getirilerek kesintisiz devam etmesi gerekmektedir. Banketler kavşak geçişlerinde ve şehir geçişlerinde yola katılmaktadır. Bu durum acil durumlarda ve özellikle bisikletli geçişlerinde büyük sıkıntıya neden olmaktadır. Tüm bunlara sürücülerin ve bisikletlilerin dikkatsizliği ve umursamazlığı da eklenince üzücü kazaların yaşanması kaçınılmaz oluyor” dedi.

Tüneller Ölüm Geçidi Olmasın!

Son olayda, tünelde yaşanan ve 26 yaşında genç bir bisikletlinin ölümüyle sonuçlanan kazanın boyutunun ayrıca değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Çamaltı, “Ülkemizde inşa edilen tüneller sadece motorlu araçların geçişi düşünülerek yapılmış. Bu tünelleri yayalar, evcil ve yabani hayvanlar dahi kullanmaktadır. Doğal olarak çoğunlukla başka alternatifi olmadığı için bisikletlilerde bu tünellerden geçiş yapmaktadır. Ülkemizdeki karayolları tünelleri genellikle iki şerit ve sıfır banketle inşa edilmektedir. Kenar çizgisinden sonraki boşluk sadece 30-40 cm ve tehlike anında kaçacak hiçbir yer olmadığı için en ufak bir kazanın ölümle sonuçlanması kaçınılmaz oluyor. Tünel planlamalarında bunlara dikkat edilmesi ve mevcut tünellerin yeniden düzenlenerek durumlarının iyileştirilmesi gerekmektedir. Tünel kenarlarında bulunan kablo ve boruların geçtiği kanallar zemin altına indirilerek buradan kazanılacak mesafe ile kenar çizgisinden sonraki banket alanı 80-100 cm’ye kadar çıkabilir ve bu da hayatları kurtarır. Yine tünel giriş ve çıkışlarına Bisikletli geçişlerinde kullanılabilecek ikaz butonları/lambaları konulabilir” diye konuştu.

 



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir