Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6320 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   04 Ekim 2013 - 13:00

Üniversitede Yeni Akademik Yıl Açılışı

Büyüt
Küçült
Üniversitede Yeni Akademik Yıl
Giresun Üniversitesinde 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Güre Yerleşkesi Rektörlük Konferans Salonunda düzenlenen törenle başladı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan yeni akademik yıl açılışı kutlama mesajlarının okunması, ve üniversitenin kısa tanıtım filminin gösterilmesiyle devam etti.

 

Giresun Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim üyeleri ve öğrencilerinin halk oyunu ve müzik dinletisinin ardından ilk konuşmayı yapan Öğrenci Konseyi Başkanı Metin Köse  uzun bir tatilin ardından yeni akademik yılda eski ve yeni öğrencilerle Giresun Üniversitesi çatısı altında bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu belirterek akademik yılın hayırlı olmasını diledi. Öğrencilerin karşılaştığı sorunları aktararak sorunların çözümünde yardım talep etti.

 

 Ardından kürüye gelen  Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, davetlilere hoş geldiniz diyerek, Üniversitelerin farklı düşüncelerin var olduğu, evrensel bilginin üretildiği yerler olduğuna dikkat çekti. Rektör Attar, öğrencilere seslenerek “Sizler Türkiye’nin vasıflı eleman ihtiyacını karşılayacak genç gücünü oluşturuyorsunuz. Sizlere düşen derslerinize çalışarak, üniversitemizin sunduğu akademik ve sosyal imkanlardan en iyi şekilde yararlanarak kendinizi hayata en iyi şekilde hazırlamanız” dedi. Genç bir üniversite olduklarını belirten Rektör Attar, “ 2006’da kurulan üniversitemiz hızla gelişerek öğrenci sayısını her yıl katlanarak arttırmış 30 binlere yaklaşmıştır. Kuruluşumuzdan bu yana Fakülte ve Yüksekokullarımızla akademik faaliyetlerimizi sürdürmemize katkısı ve desteği olan herkese şükranlarımı sunuyorum. Cumhuriyetin ilanından itibaren ülkemiz yükseköğretimde büyük bir sıçrama yapmıştır. 2006’da kurulan üniversitemiz de günün ihtiyaçları doğrultusunda gelişmesini ve büyümesini sürdürmektedir. Giresun Üniversitesi Türkiye’nin dört bir yanından gelen 30 bine yakın öğrencinin yanında dünyanın değişik ülkelerinden gelen öğrencilerle bir dünya üniversitesidir.” şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından yeni akademik yılın ilk dersi Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zakir Avşar tarafından“Kriz, Demokrasi ve Medya” konusu üzerine verildi.

 

Açılışa Vali Hasan Karahan, Belediye Başkan Kerim Aksu, Giresun Cumhuriyet Başsavcısı  Abidin Bozkan, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal,Vali Yardımcıları Yüksel Çelik ve Barış Demirtaş, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zakir Avşar, bazı  kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Selahattin Acara, İl Emniyet Müdürü Hikmet Bulak,  bazı belediye başkanları daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.






Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir