Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6304 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   31 Temmuz 2011 - 18:57

Vali Şahin' den Barajlarda İnceleme

Büyüt
Küçült
Vali Şahin den Barajlarda
Vali Dursun Ali Şahin ve Milletvekili Mehmet Geldi beraberinde Doğankent ve Güce Kaymakamı, Siyasi Parti Başkanları, İl Genel Meclis Başkanı ve bazı üyeleri, ilgili daire müdürleri ile birlikte Gökçebel, Yaşmaklı Barajları ve Akköy Hidroelektrik Santralinde incelemede bulundu.

BARAJLARDA İNCELEME

 

 

            Vali Dursun Ali Şahin ve Milletvekili Mehmet Geldi beraberinde Doğankent ve Güce Kaymakamı, Siyasi Parti Başkanları, İl Genel Meclis Başkanı ve bazı üyeleri, ilgili daire müdürleri ile birlikte Gökçebel, Yaşmaklı Barajları ve Akköy Hidroelektrik Santralinde incelemede bulundu.

 

        2011-535-8

 

 

            İlk ziyaretini Gelevera Deresi üzerinde kurulmakta olan Gökçebel Baraj Şantiyesine yapan heyete Akköy-2 HES Proje Müdürü Eray Eroğlu tarafından bilgi sunuldu. Müdür Eroğlu Akköy-2 HES’in, ülkemizdeki barajlar sıralamasında yıllık 906 GWh üretimi ile 9. sırada, kurulu güç sıralamasında da 239 MW 11. sırada olduğunu aktardı.

 

            Şu anda faaliyette olan Akköy-1 HES’i Türkiye’de üretilen Hidroelektrik enerjisinin %0,8’ini yapım aşamasında olan ve Nisan ayında üretime gelecek olan Akköy2-HES’in  %1,7’sini karşılayacağını, toplamda ise ülke genelindeki Hidroelektrik enerjisinin %2,5’nin karşılayacağını belirtti.

 

            Eroğlu Akköy-2 HES 4224 m. uzunluğundaki cebri borusunun (tünellerin bitiminde suyu HES’e taşımak için kullanılan boru) düşü yüksekliğinin 1210 m. olduğunu belirterek bu sistemin Türkiye’de 1. dünyada ise 4. sırada olduğunu sözlerine ekledi.

 

            Vali Dursun Ali Şahin’de böyle büyük bir yatırımın ilimizde yapılmasından duyduğu memnuniyeti belirterek, baraja yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. Vali Şahin ayrıca baraja su tutulması sırasında vadinin susuz bırakılmamasını ve çalışmalarda çevre tahribatı yapılmamasını ve bozulan yerlerin çevreye uyumlu olarak onarılmasını istedi.

 

            Milletvekili Mehmet Geldi de; ilimize yapılan barajları görünce mutluluk duyduklarını belirterek, ülke enerjisinin bir bölümünü karşılayacak olan bu barajın yapımında emeği geçenleri kutladı.

 

            Vali Şahin, Milletvekili Geldi ve beraberindekiler daha sonra Kavraz Deresi üzerinde kurulan Yaşmaklı Barajı inşaatı ve Akköy Hidroelektrik Santralinde incelemelerde bulundular.

 

            Baraj incelemelerine Vali Şahin ve Milletvekili Geldi’nin yanı sıra; Güce Kaymakamı Musa Evin, Doğankent Kaymakamı Bilgehan Karanfil, CHP İl Başkanı Mustafa Kısa, MHP İl Başkan Yardımcısı Şaban Durmuş, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Çetin Çakıroğlu ve Parti Yöneticisi Halit Yağlıdere, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Öden İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Emür, Çevre ve Şehircilik Müdürü Hasan Saka, Bilim Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Zeki Ardahanlıoğlu, İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcıları Hüseyin Taşkın, Orhan Aydın, İl Genel Meclis Üyeleri Hayrettin Öztürk, Halil Demiral, Murat Arslan, Alâeddin Bayram, Ahmet Usta, M. Salih Bahadır, Fazlı Derbeder ile Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Cahit Akdoğan’da katıldı.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir