Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 6947 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   17 Nisan 2011 - 10:26

Vali Şahin Merkez İlçe Köy Muhtarlarıyla Toplantı Yaptı

Büyüt
Küçült
Vali Şahin Merkez İlçe Köy Muhtarlarıyla Toplantı
Vali Dursun Ali Şahin, tanışmak ve sorunlarını dinlemek amacıyla Valilik toplantı salonunda Merkez İlçe Köy Muhtarlarıyla bir toplantı yaptı.

Toplantıda, köylerdeki yol, su ve elektrik başta olmak üzere diğer problemlerin çözümü konuları görüşülerek, fikir alışverişinde bulunuldu.               Toplantı başlangıcında kısa bir açıklamada bulunan Vali Şahin; “İl de Vali, ilçede Kaymakam ne ise, köyde de muhtar odur. Muhtarın her şeyden, köye giren çıkandan haberi olması gerekir. Muhtar dediğin köyle ilgili her şeyi bilen adamdır” dedi.                   Vali Şahin, bundan sonra köye giden daire amirleri ve memurların muhtarlara uğrayarak, köyün sorunları ile ilgili bilgi alış verişinde bulunacağını belirtti.               “Muhtarlık gönüllülük işidir. Muhtarım diye hava atmak, caka satmak yok.” diye sözlerine devam eden Vali Şahin konuşmasını şöyle sürdürdü: “Artık oturmak yok, halkın hizmetinde zamanı çok iyi değerlendirmeniz, beş yılınızı dolu dolu geçirmeniz bu süre içerisinde köye hoş bir seda bırakmanız, halka hizmet ettiğinizin onurunu duymanız lazım. Atatürk ne güzel söylemiş ‘millete efendilik yok, hizmete efendilik var’. Hizmette efendi olabiliyorsanız ne mutlu size. Her şey geçer yaptığınız hizmetler kalır. Daire amirlerinin kapısını aşındıracaksınız. Hiç çekinmeden devamlı isteyeceksiniz. İsminizin köyünüzde baki kalması için taraf tutmadan hizmet yapmalısınız.”               “Elimizden gelen imkanları seferber ederek, beraberce güzel hizmetlere imza atacağız.” diyen Vali Şahin, grup köy yolları ve grup sularına öncelik verileceğini, elektrik sorunlarının giderilmesi için yetkililerle görüşme yaptığını ve kademeli olarak bu sorunların giderileceğini kaydetti.               Vali Şahin, toplantının son bölümünde muhtarlardan; seçim güvenliğinin sağlanmasını, köylerdeki evlerin dışlarının boyatılarak güzel görünümlü hale getirilmesini, kaçak yapılaşmanın mutlaka önlenmesini, yeni binaların projeli yapılmasını, köydeki mera ve hazine arazilerinin talan edilmesinin önüne geçilmesini, okur-yazar olmayan vatandaşların okur-yazar hale getirilmesini ve köy tüzel kişiliği tarafından kullanılmayan okul binalarının geliri Milli Eğitim’e verilmek üzere satılmasını veya kiraya verilmesini istedi. Şahin ayrıca süt inekçiliğinin yaygınlaştırılacağını sözlerine ekledi.          

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir