Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 1561 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   07 Haziran 2024 - 19:07

Vali Serdengeçti, Türk Somonu Hasadına Katıldı

Büyüt
Küçült
Vali Serdengeçti, Türk Somonu Hasadına

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, denizde ağ kafeslerde yapılan kültür balıkçılığı faaliyetlerini yerinde inceledi.

İlimiz Keşap ilçesi Düzköy mevkii açıklarında bulunan Abalıoğlu Ağ Kafeslerde Su Ürünleri Yetiştiriciliği Tesisinde Türk Somonu'nun (Gökkuşağı Alabalığı) ilk hasadı gerçekleştirildi.

4 Haziran Salı günü gerçekleştirilen ilk hasada Vali Mehmet Fatih Serdengeçti başta olmak üzere Vali Yardımcıları Mehmet Fikret Çavuş ve Dr. Davut Sinanoğlu, Keşap Kaymakamı Nurullah Cemil Erciyas, Sahil Güvenlik 73 Komutanı Yüzbaşı Emre Meral, Giresun İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Muhammet Angın ile tesis yetkilileri ve balıkçılar katıldı.

Vali Serdengeçti, Türk Somonu'nun başarılı bir şekilde yetiştirilip hasat edilmesinin gurur verici olduğunu söyledi.

Tesis yetkilileri tarafından Vali Serdengeçti’ye Türk Somonu ve tesis hakkında detaylı bilgiler verildi. Yetkililer tarafından tesisin 150 dekarlık deniz yüzeyi alanına yayılmış olduğu ve kıyıya bin 450 metre uzaklıkta konumlandığı aktarıldı. Tesiste Türk Somonu yetiştiriciliği ve işleme faaliyetlerinin gerçekleştirildiği vurgulandı.

Mandalin Ağ Kafeslerde Su Ürünleri Yetiştiriciliği Tesisi, proje kapasitesinin üzerinde bir üretim potansiyeline sahip olduğu ve mevcut kapasitesiyle yıllık bin 200 ton üretim gerçekleştirdiği bilgisi verildi.

Türk Somonu’nun tesise 400-500 gram ağırlığında geldiği ve kasım-aralık aylarında tesislerde yetiştirilmeye başlandığı ifade edildi. Ayrıca mayıs-haziran aylarında da 2,5-3 kg ağırlığında hasat edildiği vurgulandı. Tesisin yıllık bin 200 ton üretim kapasitesiyle Rusya ve Japonya gibi ülkelere Türk Somonu ihraç ederek ekonomiye katkı sağladığı, ayrıca bölgedeki su ürünleri yetiştiriciliğinin ve ihracat potansiyelinin daha da artacağının beklendiği ifade edildi.

Sayın Valimiz Mehmet Fatih Serdengeçti, işletme sahiplerine bereketli bir hasat dönemi dileğinde bulunarak “Bereketli olsun!

Rusya ve Japonya'ya ihraç edilerek ekonomiye önemli katkılar sunan kafes balıkçılığının ilimizdeki tesislerinde yıllık 12 bin ton üretim kapasitesi mevcut.” ifadelerini kullandı.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Bulancak Ajans
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir