Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 5976 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   13 Eylül 2011 - 10:49

Yahya İpek'ten Gümrükçüoğlu açıklamasına tepki.

Büyüt
Küçült
Yahya İpekten Gümrükçüoğlu açıklamasına
Tirebolu Demiryolu' nu 1984 yılında ilk defa gündeme taşıyan ve yaptığı birçok çalışmalarla sürekli gündemde tutan Gazeteci Yahya İpek Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu' nun Tren Yolu ile ilgili yaptığı açıklamaya şiddetle karşı olduklarını söyledi.

Tirebolu Demiryolu’nu ilk gündeme taşıyan Yahya İpek’ten Gümrükçüoğlu’na tepki… 

Tirebolu Demiryolu’nu 1984 yılında ilk defa gündeme taşıyan ve yaptığı birçok çalışmalarla sürekli gündemde tutan Gazeteci Yahya İpek Trabzon Belediye Başkanı  Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun Tren Yolu ile ilgili yaptığı açıklamaya şiddetle karşı olduklarını söyledi. 

TİRDEF Kurucusu ve Çavuşbaşı Eski Belediye Başkan Yardımcısı Tirebolu’lu Yahya İpek yaptığı  açıklamada şu görüşlere yer verdi.

“Cumhuriyet hükümetlerinin ve hatta Osmanlı döneminin projelerinden olan Doğu Karadeniz’e Tren yolu indirme projelerinde Harşit Vadisi ve Tirebolu hep olmuştur. Çünkü sahile inecek olan en iyi güzergah Harşit vadisidir.  Trabzon Belediye Başkanı Sayın Gümrükçüoğlu’nun bu konudaki ortaya attığı fikir, bu işe karar verecek olan kurum, kuruluş ve siyasi otoriteyi etkileme projesidir.

Sayın Gümrükçüoğlu açıklamasında  “Demiryolunun Tirebolu’ya inmesi aklı selimin kabul edeceği bir güzergah değil” diyor. Bu ifadeyle ne demek istediğini pek anlamış değilim. Gümrükçüoğlu’nun insanları rencide edebilecek olan bu ifadeyi daha net açıklamasını beklerim.” 

Yahya İpek açıklamalarının devamında “Karadeniz’e gelecek olan demiryolu sanki güçler savaşına dönüştürülmek isteniyor. Bırakın güzergaha ilim ve bilim karar versin. Amaç sadece Trabzon’a demiryolu getirmekse Zigana dağını veya Soğanlı Dağını delip tünel ile Trabzon’a inebilirsiniz. Çünkü çağımızda teknoloji gelişmiştir. Ama amaç insanlığın ve yerleşim yerlerinin demiryolundan faydalanmasını sağlamaksa bize göre Harşit Vadisi kullanılarak Tirebolu güzergahından Trabzon’a geçmelidir.” Dedi. 

Yahya İpek Tirebolu Demiryolunun tarihsel sürecini de şöyle açıkladı. “1977 yılında S.Demirel Hükümetinin İTÜ’ye sipariş ettiği yeni Demiryolu güzergahlarında Tirebolu-Erzincan-Diyarbakır hattı olarak Tirebolu projede olmuştur.

1992 yılında koalisyon hükümeti döneminde birinci proje olarak Tirebolu Demiryolu ve Tirebolu Açık Deniz Limanı olmuştur. Bu iki projenin içinde Trabzon yoktur. Başlangıç ayağı olarak hep Tirebolu projelere işlenmiştir. Ancak 1995 yılında yapılan açıklamalarda Trabzon adı zikredilmeye başlanmıştır. Bu yıllarda hükümet tarafından yapılan açıklamalarda  demiryolunun Trabzon’dan başlayarak Tirebolu-Gümüşhane-Erzincan güzergahından Diyarbakır’a ulaşacağı ifade ediliyordu. 2004 yılında Ak Parti hükümetinin açıkladığı 15 yeni demiryolu projesi içinde Tirebolu Demiryolu yine birinci projeydi. Bu proje Trabzon-Tirebolu-Erzincan-Diyarbakır-Kurtalan-Cizre demiryolu projesi olarak adlandırılmış ve 630 kilometre çift hat olarak yapılması planlanmıştı.”

İpek açıklamalarını  şöyle bitirdi. “Bu bilgilerden de anlaşılacağı üzere Doğu Karadeniz’e incek demiryolu projelerinin içinde Tirebolu hep olmuştur. Bunu artık bir hak olarak görüyoruz ve bu hakkımızı istiyoruz.”





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir