Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 3485 kez okundu. | Kategori : GİRESUN
Haberin Tarihi :   11 Mayıs 2023 - 16:25

YAŞADIĞIMIZ GİRESUN KİTABININ LANSMANI GERÇEKLEŞTİ

Büyüt
Küçült
YAŞADIĞIMIZ GİRESUN KİTABININ LANSMANI
GİRESUN’UN DEĞERLERİNİN KAYIT ALTINA ALINDIĞI “YAŞADIĞIMIZ GİRESUN” KİTABININ LANSMANI GERÇEKLEŞTİ

Belediye Kültür Yayınları tarafından birbirinden değerli araştırmacı yazarların iş birliği ile Giresun’un kültürel hazinesine katkı sunmak üzere hazırlanan “Kurumları ve Yapıları ile Giresun Şehri”, “Giresun Nikah Kayıtları” ve “Giresun Basın Tarihi” kitaplarının ardından Giresun’un kültürel hafızasına katkı sunan “Yaşadığımız Giresun” adlı kitapta okuyucularıyla buluştu.

Altı aylık bir çalışmanın ardından hazırlanan kitabın lansmanı Giresun Belediyesi Düşünce Okulu’nda gerçekleşti.

Lansmanda kitabın hazırlanmasında emeği geçen Koordinatör Prof. Dr. Nazım Elmas ve birbirinden değerli yazarlara Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu tarafından plaket ve teşekkür belgesi takdim edildi.

“GİRESUN’UMUZUN HAFIZASINI GELECEK KUŞAKLAR İÇİN KAYIT ALTINA ALIYORUZ”

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu yaptığı konuşmada: “Giresun’umuzun ve ülkemizin kültürel zenginliğine katkıda bulunacak bu çok kıymetli eserde emeği geçen başta Prof. Dr. Nazım Elmas olmak üzere 35 yazarımıza çok teşekkür ediyorum. Belediyemiz Kültür Yayınları ile çıkardığımız bu kitabımız ve diğer kitaplarımız ile kültürel değerlerimizi gelecek nesillere taşıyoruz. Bu anlamda ‘Yaşadığımız Giresun’ adlı kitabımızın lansmanını da keyifle gerçekleştiriyoruz. Bunun dışında ‘Cumhuriyetin 100. Yılında Giresun’ ve ‘Şehir hafızası’ adlı iki kitabımızın hazırlıklarında da sona gelindi. Onları da inşallah bu yılki kitap fuarımıza yetiştireceğiz.” dedi.

Prof. Dr. Nazım Elmas’ın koordinatörlüğünü yaptığı Türkiye Yazarlar Birliği Giresun Şubesinin öncülük ettiği “Yaşadığımız Giresun” adlı kitap 6 aylık çalışmanın sonucunda ortaya çıktı. Tarihi ve kültürel değerleri ile Giresun merkezin sahip olduğu birbirinden özel 60 konu 35 farklı yazar tarafından kaleme alınırken, Abacıbükü’nden başlayan Aksu, Boğacak, Camlı Sokak, Fındık Ocağı, Galdirik, Gerevi, Hartama, İmece, Kumyalı, Ocak, Sedir, Tömbelek, Yüklük ve Zeytinlik Mahallesi gibi Giresun’un değerleri konu edildi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir