Fındık Fiyatı
Saadet Partisi İl Başkanı Abdulkadir Bektaş yeni bir fındık toplama sezonuna girilirken rekolte ve fiyat üzerinden yapılan tartışmaları değerlendirdi.
3 sezon öncesine kadar AKP hükümetinin taban fiyat açıklamadığını, gerekçe olarak da serbest piyasa şartları diye bir garabeti öne sürdüğünü söyleyen Abdulkadir Bektaş; “bu süreçte onlarca yazı yazdık. Bu serbest piyasa denilen ucubeden vaz geçilmesi gerektiğini, hem de gerekçeleri ile birlikte… Nasıl olduysa 2018 fındık sezonunda hükümet birdenbire TMO üzerinden alım yaptı ve fiyat açıkladı. Bunu da devam ettiriyor. Olması gereken buydu.
Fındığımızın temel sorunu hem hükümetin hem de ihracatçının işin kolayına kaçarak fındığımızı yurt dışındaki çikolata fabrikalarına hammadde olarak satmalarından kaynaklanmaktadır.
Şimdi bunda sonraki süreçte yapılması gereken, TMO’nun devreden çıkarılarak Fiskobirliğin tekrar alım yapan kurum haline getirilmesi ve talep fazlası fındığı işlemek üzere Giresun’da İhtisas Organize Çikolata Sanayi Bölgesi (GİORÇİ) kurarak özel sektöre çikolata fabrikaları için teşvik verilmesi. -Bu iş için 1. organize sanayi bölgesi gerekli yatırımlarla uygun hale getirilebilir.- Böylece fındığımızı katma değerli bir ürün haline getirmiş oluruz. Yıllık 15-20 milyar dolar kazanmak varken niye 2 milyar dolara mahkûm olalım. Eğer iyi markalar yaratırsak daha fazla da kazanabiliriz.
Böylece her sezon öncesi rekolte ve fiyat üzerinden tartışma yapmak zorunda kalmadan, altın madeni olan fındığımızı en değerli hale getirmiş oluruz.
Unutmayalım Erbakan hocamız her zaman şunu söylerdi; ‘Eğer bu fındık İsrail’de yetiştiriliyor olsaydı, tane işi eczaneden almak zorunda kalırdınız.” Dedi.
Benzer Haberler
TBMM Genel Kurulunda Fındık Araştırma Önergesi Görüşüldü
TBMM Genel Kurulu'nda, Cumhuriyet Halk Partisinin fındık üreticisi ve sektörünün sorunlarına...
6 tl olan fındık fiyatı üreticinin yüzünü güldürmedi
Karedenizde fındık rekoltesinin düşük olmasından dolayı fındık üreticisi 6 tl olan fındık...
Fındıkta serbest piyasa masalı..
Dünya Gazetesi Tarım Yazarı Sn. Ali Ekber YILDIRIM ın FINDIK yazısı.
Giresun Haberleri
Tümüİl Müdürü Yılmaz Kurban Satış Yeri Denetimine Katıldı
TARIMDA YENİ DÖNEM: B-REÇETE HAYATA GEÇİYOR
Şebinkarahisar'da Çiftçilere Nohut Tohumu Dağıtımı Yapıldı
MEVZUATA AYKIRILIK VE KAMU ZARARI İDDİASI
Kırsalda Bereket Küçükbaşa Destek Projesi İçin...
Kırsalda Bereket Küçükbaşa Destek Projesi kapsamında, Bakanlığımız Hayvancılık Genel Müdürlüğü...
Kırsalda Bereket Küçükbaşa Destek Projesi İçin...
Kırsalda Bereket Küçükbaşa Destek Projesi kapsamında, Bakanlığımız Hayvancılık Genel Müdürlüğü...
Giresunlu Genç Sanatçı Kadir Bıçak’tan İlk Single: “Dur”...
Giresunlu Genç Sanatçı Kadir Bıçak’tan İlk Single: “Dur” Büyük İlgi Gördü
Giresunlu Genç Sanatçı Kadir Bıçak’tan İlk Single: “Dur”...
Giresunlu Genç Sanatçı Kadir Bıçak’tan İlk Single: “Dur” Büyük İlgi Gördü
Dokuzoğul Türbesi’nde, ‘Bahar Şenliği’ Hazırlığı
Dokuzoğul Türbesi’nde, ‘Bahar Şenliği’ Hazırlığı
TİREBOLU’DA ANLAMLI BULUŞMA
TİREBOLU’DA ANLAMLI BULUŞMA: TİRDEF İFTAR PROGRAMINA YOĞUN İLGİ
TİREBOLU’DA ANLAMLI BULUŞMA
TİREBOLU’DA ANLAMLI BULUŞMA: TİRDEF İFTAR PROGRAMINA YOĞUN İLGİ





