Bugün sizlere Diyarbakır’da faaliyet gösteren MEB bağlı bir devlet okulu olan Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesinin çok güzel bir çalışmasından söz edeceğim.
Bu tür çalışmalar genelde özel veya daha elit mahallelerdeki okullarda olur.
Ancak bir devlet okulu vede bağlar gibi bir ilçedeki okulda olması takdire şayandir.
Okuldaki öğretimin yanına eğitime önem verilmesi ve verimliliği artırma çabası gütmektedir.
Atalarımızın "Ağaç yaş iken eğilir" misali bir faaliyet içerisindeler.
Gönül ister ki diğer okullarda bu ve buna benzer veya daha farklı projelerde yer almaları ve verimliliği artırmala çabasını göstermeleridir
Böylece okulların imajı değişecek ve ufukları da genişleyecektir.
Okulun müdürü, müdür yardımcılar, değerli öğretmenleri ve emeği geçen herkese buradan teşekkür etmek isterim.
Bundan sonrasını ve projenin mahiyetini okulun kendisinden dinleyelim.
DİYARBAKIR BAĞLAR NECİP FAZIL KISAKÜREK ANADOLU LİSESİ ETWİNNİNG PROJELERİ DEVAM EDİYOR
Diyarbakır Bağlar Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi tarafından yürütülen “HAYATA DEĞER KAT ( ADD VALUE TO LİFE)” adlı eTwinning projesi devam ediyor.
Proje ile dünyada ve ülkemizde öğretmen ve öğrencileri bir araya getiren eTwinning portalı ile eğitime katkı sağlanması amaçlanıyor.
Öğretmenler bu proje ile eTwinning portalı üzerinden bir araya gelerek, öğrencilerine edebiyatı tanıtırken sevdirmeyi, edebiyat aracılığıyla değerlerimizi yaşamayı ve yaşatmayı aynı zamanda dünya kültüründen farklı özelliklere sahip öğretmen ve öğrencileri bir araya getirerek işbirliği içinde çalışmalarını sağlamayı hedefliyorlar.
Türkiye ve Azerbaycan ortaklı “HAYATA DEĞER KAT” eTwinning projesi 11 ortaktan oluşuyor. Projenin kuruculuğunu Diyarbakır /Bağlar Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesinden Zeynep Keskin ve Azerbaycan Sumgayıt, 26 nömralı Tam Orta mektepten Tarana Muradova üstleniyor. Projenin diğer ortakları: Çorum/ Merkez Bilge Kağan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Eylem Kandemir; Adana / Seyhan Şehitlik İmam Hatip Lisesinden Özlem Bilgin, Ankara/ Bağlıca Anatolian Higt Schooldan Leyla Çinici, Antalya/ Döşemealtı Antalya Erünal Sosyal Bilimler Lisesinden Duygu Yalçın, Diyarbakır / Bağlar Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesinden Mihriban Tekin, Ankara / Mamak Mamak Anadolu İmam Hatip Lisesinden Gökçe İgit, Trabzon Vakfıkebir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Esra Akdin ve Fuzuli şehrinden 1 nömreli Tam orta mektepten Samire Gambarova, Çorum Şehit Emin Güner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Sevil Çiftçiden oluşmaktadır.
Dört ay sürmesi planlanan projede, afiş ve logo çalışmaları, sorumluluk temalı atasözü ve deyimler sözlüğü çalışması, sevgi temalı şiir yazma çalışması, değerler ağacı çalışması, takvim çalışması yapılmıştır. Yardımseverlik temalı masal yazma ve anlatma çalışmamız ve işbirlikçi çalışmamız nisan ayı içerisinde yapılacaktır. Çalışmalarımız devam etmektedir.
Başarılar diliyorum.
Selam ve dua ile.