Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 18843 kez okundu. | Kategori : KARADENİZ
Haberin Tarihi :   23 Ağustos 2016 - 08:19

8. Formulaz Startı Tuncada Verildi

Büyüt
Küçült
8. Formulaz Startı Tuncada
Rize'nin Ardeşen ilçesinin Tunca beldesinde bu yıl. 8.'si düzenlenen Formulaz Tahta Araba Yarışları büyük ilgi gördü.

Gelenekselleştirilen  Formulaz Tahta Araba Yarışları bu yılda Rize'nin Ardeşen ilçesinin Tunca beldesinde gerçekleştirildi.18 yaşın üzerindeki yaklaşık 90 yarışmacının katıldığı yarışlarda 170x70 büyüklüğündeki tahta arabalarla 1.6 km uzunluğundaki parkurda kıyasıya yarışıldı.

Yarışmalara  Vali Erdoğan BEKTAŞ, Rize Millet Vekili Osman Aşkın BAK, Ardeşen Kaymakamı Emrah YILMAZ, Ardeşen Belediye Başkanı Hakan GÜLTEKİN ve  Milli Motosiklet Sürücüsü ve Dünya Şampiyonu Kenan SOFUOĞLU ile çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Vali Erdoğan BEKTAŞ yaptığı konuşmada “Bu yıl 8. si düzenlenen Tunca Formulaz Tahta Araba  Yarışları bölgemiz turizminin tanıtımı ve gelişimi açısından önemli bir yere sahip olduğunu belirterek bu sebeple etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Vali BEKTAŞ konuşmalarının ardından Geleneksel Tunca Formulaz yarışlarının startını Çeğetula (halatla yere vurma) ile vererek yarışları başlatmasının ardından   SOFUOĞLU da yarışlara sembolik olarak katıldı. Yarış da tahta arabasının tekerleğinin kırılması nedeniyle parkuru tamamlayamamış olsa da, Formulaz yarışlarında yer aldığı için duyduğu mutluluğu dile getirerek tahta araba yarışlarının en az motosiklet yarışları kadar heyecanlı olduğunu belirtti.

 Türkiye'nin bir çok ilinden yarışmacıların ve izleyicilerin katıldığı yarışlarda, yarışmacılar yöreye has kıl çorabı ve kara lastik giydiler. Formulaz tahta arabalar saatte ortalama 70 kilometre hıza ulaştıkları için güvenlik gerekçesi ile kask, kolluk ve dizlik de kullanıldı.


Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir