Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 12000 kez okundu. | Kategori : KARADENİZ
Haberin Tarihi :   10 Ekim 2012 - 14:04

Bursalı Muhtarlar Karadeniz'e Hayran Kaldılar

Büyüt
Küçült
Bursalı Muhtarlar Karadenize Hayran
Bursa Büyükşehir Belediyesi destekleriyle 1 haftalık Karadeniz gezisine çıkan, Bursa merkez başta olmak üzere ilçelerde görev yapan 103 muhtar Karadeniz'in muhteşem doğasına ve tarihi yapısına hayran kaldılar.

Bursalı Muhtarlar Karadeniz’e Hayran Kaldılar

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi destekleriyle 1 haftalık Karadeniz gezisine çıkan, Bursa merkez başta olmak üzere ilçelerde görev yapan 103 muhtar Karadeniz’in muhteşem doğasına ve tarihi yapısına hayran kaldılar.

 

 

 

Bursa Ekmek Sanayi Anonim Şirketi (BESAŞ) Genel müdürü Mustafa Bektaş’ın katkılarıyla gerçekleştirelen bir haftalık Karadeniz gezisi Bursa’dan 3 otobüs ile hareketle başlarken Amasya, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin ve Batum gezileri ile son buldu.

 

 

 

Bursa’da ortalama 50.000 nüfuslu Dikkaldırım mahallesinin muhtarlığı yapan Trabzonlu hemşerimiz Mustafa Özderya’nın tavsiye ve yoğun ısrarları sonucunda gerçekleştirilen Karadeniz gezisinde, gezilen illerin tarihi eserlerinin yanı sıra, yayla turizmi ve kültürel etkinliklere yer verilirken Karadeniz halkının göstermiş olduğu misafirperverlik duygusal anların yaşanmasına da vesile oldu.

 

 

1 hafta süren gezi programı boyunca yolculuk esnasında ve ziyaretler sırasında özellikle köylerde çalışan cefakar Karadeniz kadınlarının kış hazırlıklarını tamamlamak üzere yoğun uğraş verdikleri gözlerden kaçmazken, karadeniz insanının  yapmış oldukları bu çalışmaları gören bazı muhtarlar ‘’İşte eli öpülesi Anadolu İnsanlarımız 1 dakikasını bile boşa harcamayan bu insanlarımızdır. Bizler büyükşehirlerde taş yığınlarının içerisinde nefes alacak bir yer ararken onlar sırtlarında 50 kg yük ile soluksuz olarak uzun mesafa yol kat edebiliyorlar gerçekten bu tür yaşantıları özlemle izliyoruz’’ dediler.

 

 

Gezi programının büyük bölümünde ev sahibi konumunda olan Dikkaldırım mahalle muhtarı Mustafa Özderya gezi sonrası gazetemize yapmış olduğu açıklamada ‘’Bu programının düzenlenmesinde katkı sağlayan başta Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe olmak üzere, Besaş Genel Müdürü Mustafa Bektaş’a ayrıca geziye katılan tüm muhtar arkadaşlarıma ve onları bu geziye yönlendiren Bursa Merkez ve Osmangazi, Nilüfer Muhtarlar derneği başkanlarına huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum’’ dedi.

 

 

Özderya açıklamasının devamında bu gezi ile Karadenizli olduğundan birkez daha onur duyduğunun altını çizerken ‘’ Amasya’dan başlayıp sırasıyla Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Batum kısaca Karadeniz sahil boyunca ve yaylalarında bizlerden desteklerini ve hoş görülerini esirgemeyen bu saymış olduğum illerin kültür elçilerine sonsuz saygı ve sevgilerimi sunuyorum.İnşallah ilerleyen senelerde daha kapsamlı ve planlı şekilde farklı bir yolcukta buluşmak üzere’’ dedi.

 

Erdal Avcı / Giresun Havadis








Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir