Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 12297 kez okundu. | Kategori : KARADENİZ
Haberin Tarihi :   18 Kasım 2011 - 18:47

Ekmek' de Elden Gidiyor

Büyüt
Küçült
Ekmek de Elden
Kolbastı' dan sonra Giresun - Trabzon arasında şimdi de ekmek kavgası çıktı.

Kolbastı'dan sonra Trabzon - Giresun arasında şimdi de ekmek kavgası çıktı.

 

Giresun'un Görele İlçesi'ne bağılı Çavuşlu Beldesi halkı meşhur Vakfıkebir ekmeğinin aslen kendi bölgelerinden yayıldığını halkın ekmeğe sahip çıkması gerektiğini savundu

 

Her yıl İstanbul'da geleneksel olarak düzenlenen Giresun Günleri'nde ortaya atılan bir iddia, birbirine oldukça yakın iki yerleşim birimin karşı karşıya getirdi. Giresun Medya Platformu tarafından her şenliğe getirilip stantta sergilenen ve halka dağıtılan ekmek için, 'Vakfıkebir ekmeği olarak nam salan ekmeğin aslında Çavuşlu'dan yayılmıştır ve Giresun bu ekmeğe sahip çıkmalıdır' açıklaması yaptı.

 

Bizdekinin bir eşi daha dünyada yok

İlçenin girişine 'Ekmeğin anavatanına hoş geldiniz' tabelası asılan Vakfıkebir'de belediyenin resmi sitesinde de şu açıklama yer alıyor: Vakfıkebir Taş Fırın Ekmeği geçmişi, fırını, pişirilmesi, şekli, tadı ve bayatlamayan özelliği ile yalnızca Türkiye'de değil dünyada da eşi olmayan ve dilimle satılan tek ekmektir. Taş fırın ekmeğini özel kılan pişirildiği fırın başta olmak üzere, suyu, odunu, unu, mayası, havası, şekli, ağırlığı ve pişiren ustasıdır. Bu nedenledir ki ülkemizin her yanında üretilmesine rağmen Vakfıkebir standardı hiçbir zaman yakalanamamaktadır.

 

En iyisi bizde, Vakfıkebir ekmeği şişirir

Çavuşlu Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, 'Bizim ekmeğimiz Vakfıkebir'in çok önünde ama reklamını onlar yaptı. Ekmeğin iyisi Çavuşlu ekmeğidir. Vakfıkebir ekmeği yumuşaktır, pamuk gibi sıkılır. Bir dilim yersen şişersin. Lezzetli olanı bizdedir ama kolbastı gibi ekmeğimizi de Trabzon kendisine mal etmiştir. Vakfıkebir'in ekmeğin anavatanı olduğu iddiası yanıltıcıdır' dedi.

Çavuşlulu fırıncı Can Tahmaz da, 'Halk bizden ekmek alıyor, Vakfıkebir sanıyor. Halbuki biz onlardan her alanda öndeyiz, kaliteliyiz. Bu konuda Vakfıkebir'e Trabzon sahip çıktı, biz Giresun'dan destek görmedik' diye konuştu. 2 bin nüfuslu Çavuşlu'da günde 70 bin adet ekmek üretildiğine dikkat çeken Tahmaz, 'Trabzon'dan batıya giden herkes ekmeği buradan alır. Aslında her şeyin cevabı budur' ifadesini kullandı.

 

Akşam Gazetesi / Gürkan Ata



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir