Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 9329 kez okundu. | Kategori : KARADENİZ
Haberin Tarihi :   30 Ocak 2011 - 11:25

Erzurum Kış Olimpiyatları 2011

Büyüt
Küçült
Erzurum Kış Olimpiyatları
Universiade Erzurum Kış Olimpiyatları 2011 açılışı nefes kesti. Açılış törenini 21 bin kişi izledi. İşte Erzurum Kış Olimpiyatları ayrıntıları:

Hafif kar yağışı altında yapılan Erzurum Kış Olimpiyatları açılışı Hz. Mevlana ve Şemsi’in dostluğunu anlatan sema gösterisi, Selçuklu Devleti’nin sembolü Çiftbaşlı Kartal’ın uçurulması ve dans gruplarının birbirinden görkemli gösterileri ile seyircilere coşkulu anlar yaşattı.

Açılış töreni için Universiade Arena Stadyumu tamamen dolarken birçok kişi de dışarıda kaldı. Törene devletin zirvesi de katıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin ile bakan ve milletvekilleri, FISU Başkanı George Killian ve birçok davetli törende yerini aldı.

Erzurum Kış Olimpiyatları açılışı katılımcı 58 ülkenin sporcularının geçiş töreni ile başladı. Türk sporcuların geçişinde ise adeta yer yerinden oynadı. Törende konuşma yapan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, oyunların barış getirmesi dileğinde bulunarak “Böyle bir organizasyonun Anadolu’nun kapısı Erzurum’da gerçekleşmesi bizi mutlu ediyor. Spor, barış ve centilmenlik demektir. Dünyanın dört bir yanından gelen sporcuların centilmence yarışacağına inanıyorum” diye konuştu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mehmet Ali Şahin ise hükümetin oyunlara yaptığı katkıdan söz ettikten sonra “Ancak en büyük pay Erzurumlularındır” dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da üniversiteler arası kış oyunlarını kış olimpiyatlarının takip edeceğini vurgulayarak “Misafirimiz demiyorum ev sahibimiz olan 3 bini aşkın sporcu kardeşlerim dadaşlar diyarı Erzurum’a hoşgeldiniz. Kalacağınız kısa süre içerisinde doya doya dolaşmanızı, Erzurum’u tanımanızı dilerim. İnanıyorum ki kış oyunlarıyla kış olimpiyatlarının takipçisi olacağız. Erzurum’a bu yakışır. Yakışanı da gerçekleştireceğiz” dedi.

FISU Başkanı George Killian’ın konuşmasının ardından Tuğba Daşdemir sporcu andını okudu ve Milli Voleybolcu Neslihan Darnel, Dünya Supersport Şampiyonu motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Milli Güreşçi Selçuk Çebi ve Milli Okçu Gizem Gelişmen meşaleleri yaktı. Törende daha sonra Selçuklu Devleti’nin simgesi Çiftbaşlı Kartal maketi stadyum üzerinden uçuruldu ve ciritçiler sahaya girdi. Dans grubu Anadolu Ateşi’nin gösterisi ise büyük coşku yarattı. Hz. Mevlana ile Şems arasındaki dostluğu anlatan sema gösterisi de büyük ilgi topladı. Erzurum Kış Olimpiyatları açılışı Kenan Doğulu konseri ve havai fişek gösterisi ile sona erdi.

25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları 6 Şubata kadar devam edecek. 58 ülkeden 3 bine yakın sporcu madalya için yarışacak. Universiade Erzurum 2011 Üniversiteler Arası Kış Oyunlarının katılımcı ülke ve sporcu sayısı bakımından rekor sayıya ulaşması beklenirken şimdiye kadar gerçekleşen yarışmalardan çok daha fazla ilgi ve katılım olacağı düşünülüyor.

Anadolu’nun Zirvesinde Buluşalım slonagıyla dünyanın dört bir yanından binlerce üniversiteli sporcuyu ağırlayacak olan Universiade Erzurum Kış Oyunları için yapılan tesisler oldukça dikkat çekiyor. Konaklı Kayak Merkezi, Palandöken Kayak Merkezi, Kandilli Kayak Merkezi, geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan Kiremitliktepe Kayakla Atlama Tesisi, Cemal Gürsel Stadyumu ve Oyunlar Köyü’nden meydana gelen tesislerde ayrıca beğeni topluyor.

HaberAktüel  

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir