Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 8721 kez okundu. | Kategori : KARADENİZ
Haberin Tarihi :   22 Aralık 2010 - 19:09

FİSKOBİRLİK Mali Genel Kurulu yapıldı

Büyüt
Küçült
FİSKOBİRLİK Mali Genel Kurulu
FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, 2011 Temmuz'a kadar birliğin tamamen borçlarından kurtulması hedefinde olduklarını söyledi.

FİSKOBİRLİK Mali Genel Kurulu yapıldı 

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, 2011 Temmuz'a kadar birliğin tamamen borçlarından kurtulması hedefinde olduklarını” söyledi. 

Bayraktar, "2011 Temmuz ayında birliğin borcu kalmayacak, kasasında para veya deposunda fındığı olacak" dedi.

Fiskobirlik 2009-2010 Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Giresun Fiskobirlik Entegre Tesisleri’nde yapılan Olağan Genel Kurulu’na  eski Fiskobirlik Yönetim Kurulu başkanlarından Salih Erdem, Hüseyin Durusu, Yaşar Pamuk’un yanı sıra 196 delegeden 167’si katıldı.

     

Fiskobirlik Bulancak Birlik Temsilcisi Özdemir Bozatoğlu burada yaptığı konuşmada 2009 yılında Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bayraktar hakkında “görevi ihmal ve kötüye kullanma” iddiasıyla ilgili suç duyurusunda bulunduğunu hatırlattı.

Bozatlıoğlu “Giresun Cumhuriyet Savcılığı’na verilen şikayet dilekçesi sonucunda Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Teşkilatlandırma Genel Müdürlüğü Kontrolörlüğü tarafından yapılan inceleme tamamlandı. Giresun Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla başlatılan inceleme sonucunda Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bayraktar hakkında beş ayrı iddiada dava açılıp açılmaması savcılığın takdirine bırakılırken, 6 ayrı iddiada da ise birliğin ilk genel kurulunda ortakların bilgi ve onayına sunulması ve ortaklardan kabul görmemesi halinde dava açılmasına yer verildiği belirtilmiştir. Bu incelemeler ve hazırlanan rapor sonucunda birliğin iyi yönetildiğini söyleyemeyiz. Bizim meselemiz koltuk meselesi değil, Fiskobirlik’i kurtarma mücadelesidir” dedi.

Lütfi Bayraktar hakkında yapılan bir takım suçlamaları genel kurulda oy çoğunlu ile kendisini akladı. Personel çıkarılması ile ilgili oylama yapıldı. Oy birliği ile personel indirimi kabul edildi.

Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bayraktar ise iyi yolda

olduklarını kaydederek şunları söyledi: “Birliğimiz iyi yolda gitmektedir. Uzlaşıcı bir politika izleyerek sıkıntılarımızdan kurtulup ayağa kalmaya çalışıyoruz. Ancak birliğin ayağa kalmasını istemeyenler var. Biz bir proje hazırlayıp Başbakanımıza sundun.

      Başbakanımızla istediğimiz zaman görüşebiliyoruz. Beş yıl boyunca başbakanla görüşemeyen vekiller var. Dolayısıyla Fiskobirlik’in ayağa kalması konusunda Başbakanımızın desteğini göz ardı edemeyiz. Başbakan’a  ilettiğimiz projemiz şuydu; Borcumuz sadece TMO’ya olan ve 2006 yılında üreticiye olan borcumuzdur. Trabzon’daki arsayı satmak TMO’ya olan borcumuzu ödeyip arata kalan parayla 30 bin ton fındık alıp entegremizde işleyip satarak üreticiye olan borcumuzu ödemekti. Ancak bazı fındık tüccarları TMO’nun, Fiskobirlik’e fındık vermesi ve Fiskobirlik’inde fındığı piyasaya sürmesi halinde piyasada fındığın düşeceğini ileri sürerek kamuoyu oluşturdular. Bu da sürecin uzamasına neden oldu. Geldiğimiz noktada ise Trabzon’daki arsayı 44 milyon TL’ye satacağız, bu konuda görüşmelerimiz sürüyor nihai kararı pazartesi günü KTÜ Rektörümüzle görüşüp karara bağlayacağız ve 44 bin TL’de mutabakat sağlanacaktır.

TMO’ya olan borcumuzda ‘Torba Kanunu’na giriyor. Dolayısıyla TMO’ya olan borcumuzun faizi silinecektir. Yani 44 milyon TL’den TMO’ya 15 milyon gibi bir ödeme ancak yapacağız. 30 bin ton fındık alarak entegremizde 2 bin ton işleyerek piyasaya süreceğiz. Kısacası 2011 yılının en geç temmuz ayında borcu bulunmayan, kasasında parası bulunan bir kurum olacağız. Ancak şunu bilmeliyiz ki artık Fiskobirlik müdahale alımı yapan bir kurum değildir ve olmayacaktır.”

Daha sonra Piraziz Fiskobirlik Kooperatifi Başkanı Muhtar Hakkı Özkan, “2006 yılından kalan üretici borçlarını 2011 Temmuz ayına kadar ödeyeceğiz. Gelecek yıl fındık alımında en önde biz olacağız. Sayın Başkanımız Lütfi Bayraktar ve ekibine güveniyoruz. Bugün üyelerden tam desteğini almıştır.” dedi.

Fatma Uğurlu

www.kerasushaber.net/  


Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir