Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 9596 kez okundu. | Kategori : KARADENİZ
Haberin Tarihi :   06 Temmuz 2011 - 10:43

FKB - TMO - KARARNAME

Büyüt
Küçült
FKB -  TMO -
Giresun Ziraat Odası başkanı Özer Akbaşlı yaptığı basın açıklamasında TMO piyasa ihtiyacından daha fazla fındık satarsa,yeni mahsul üzerinde baskı oluşturur. Buna dikkat edilmelidir dedi.

FKB – TMO – KARARNAME
Değerli Basın ve Medya Temsilcileri,
Geçtiğimiz gün, Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Sn. BAYRAKTAR, “ FKB ye fındık
verileceğini duyanlar, bu fındık verilirse piyasalar bozulur demişlerdi. Şimdi TMO fındık satıyor kimseden ses çıkmıyor, Ziraat Odasından hiç ses duydunuz mu ” açıklaması ile ziraat odalarını da hedef alan bir açıklama yapmıştır.
Öncelikle şunun altını çizmek gerekirse, biz Ziraat Odaları olarak bu güne kadar FKB ye
fındık verilmesini hep ama hep destekledik. Ayrıca, FKB ye verileceği söylenen 50 bin ton fındığın, aylık 2 bin 500 tonluk partilerde verilmesinin de piyasaları bozmayacağını defalarca deklare ettik. Asıl sorun, Sn. BAYRAKTAR ilgili kararnamenin beklentileri doğrultusunda çıkmayışından kaynaklanan bir dizi sıkıntılarını, maalesef bizi de işin içine katarak tüm tarafları suçlayarak halletmeye çalışıyor.
Bizler TMO nun fındık satışına asla karşı çıkmadık. Eğer Türkiye fındık da üstünlüğünü
devam ettirecekse ve piyasalarda da fındık kalmamışsa elbette elindeki fındığı sektörün ihtiyacı ölçüsünde değerlendirecektir. Bundan doğal ne olabilir. Kaldı ki, TMO nun elinde bulunan fındıklar, Türk fındığıdır. Bizler Ziraat odaları olarak TMO ya 08. 06. 2011 günü resmi bir yazı yazarak; fındığın satışına karşı olmadığımızı, bilakis desteklediğimizi ifade ettik. Ancak aynı yazı içersinde kaygılarımızdan da bahsettik. Eğer TMO bu yılki piyasa ihtiyacından daha fazla fındık satarsa bu satılan fazlalık fındıklar önümüzdeki yeni mahsul üzerinde baskı oluşturur. Buna dikkat edilmesini istedik. İkincisi ise fiyat konusuydu. Fiyat konusunda da geçen yıl satışa çıkan fiyatların altında olmasın dedik. Bu iki önemli beklentimizin birincisi olan Fiyat konusunda TMO beklentilerimizi
karşıladı. 3 yıllık fındığa 5 TL fiyat açıkladı. Tonaj konusunda da beklentilerimizi karşılayacağına olan inancımız tamdır.   TMO bu güne kadar 3 yıllık fındık stok yönetimi stratejisini, bizce başarılı olarak yürütmüştür.
Kamuoyunun dikkatine sunarız.
Özer AKBAŞLI
Giresun Ziraat Odası Başkanı
     

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir