Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 9921 kez okundu. | Kategori : KARADENİZ
Haberin Tarihi :   20 Eylül 2011 - 18:55

Görele Otobüsü Samsun'da Saldırıya Uğradı!

Büyüt
Küçült
Görele Otobüsü Samsunda Saldırıya
Yolculukta Can ve Mal Güvenliğini Kim Sağlayacak?

Görele Otobüsü Samsun'da Saldırıya Uğradı!

Yolculukta Can ve Mal Güvenliğini Kim Sağlayacak? İstanbul’a gitmek üzere Görele’den yola çıkan yolcu otobüsü, Samsun’un Kavak İlçesinde 3 zorbanın saldırısına uğradı. Olaya silah karıştı, 2 kişi yaralandı.

Olay 17 Eylül Cumartesi günü gece saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Görele Seyahat firmasına ait yolcu otobüsü, Cumartesi günü akşamı saat 19:30’da İstanbul’a gitmek üzere hareket etti.

60 ER 004 plakalı yolcu otobüsü, Samsun’un Kavak ilçesinde plakası tespit edilemeyen ve içinde 3 kişi olduğu belirlenen bir otomobilin tacizine uğradı.

Kavak İlçesinde tek şeride düşen Karayolu’nda otobüs seyir halinde iken, içinde 3 kişinin olduğu ileri sürülen otomobil tarafından sıkıştırılmaya başlandı. Otomobilden yol isteyen otobüs sürücüsü olumsuz cevap aldı. Otobüse yol vermeyen Samsun plakalı otomobili Görele’den hareket eden yolcu otobüsü, ilerleyen güzergâhta sollayarak geçmeyi başardı.

Otobüsün kendi araçlarını sollamasına kızan 3 kişi, içinde 50 yolcu bulunan otobüsü durdurmaya zorladı. Otobüsün durmaması üzerine, otomobil seyir halinde iken otobüse çarpmaya başladı.

Otobüste bulunan 50 yolcunun can ve mal güvenliğini tehlikeye atmak istemeyen otobüs sürücüsü, aracı durdurdu. Samsun plakalı araçtan inen zorbalar ile otobüsün muavini arasında tartışmaya başladılar. 3 kişi olan zorbalar, otobüsün muavinini darp ettiler.

Otobüs sürücüsünün de olaya karışması ile, 50 yolcunun gözleri önünde kavga başladı. Kavganın büyüdüğünü ve ciddiyet kazandığını gören otobüs yolcularından, Kürtün İlçesi Söğüteli(Kazıkbeli) Köyü Muhtarı İsmail Tozlu, ruhsatlı silahıyla havaya ateş açarak saldırıya müdahil oldu.

Silah sesini duyan 3 zorba saldırgan muavin ile otobüs sürücüsünü bırakarak Muhtar İsmail Tozlu’ya yöneldi. Muhtarın elinden silahı almaya çalışan saldırganlar, “Vuramazsın” diyerek muhtarı tahrik etmeye başladılar. Saldırganların tacizine uğrayan muhtar, 2 kişiyi vurarak yaraladı. Saldırganlar yaralanmalarına rağmen muhtarı darp ederek silahını almayı başardılar. Silahı alan saldırganlar daha sonra olay yerinden kaçtılar.

Otobüs personeli jandarmayı arayarak saldırganları şikâyet etti. Şehir zorbaları kısa zamanda yakalandı. Yakalanan zorbaların, Samsun Atakum Belediye Başkanının yeğenleri oldukları belirlendi.

Münfesih olayla ilgili bir açıklama yapan Görele Seyahat Yönetim Kurulu Başkanı H. Ali Kodal şunları söyledi: “Yolcularımızın ve araç personelimizin başına gelen bu olaydan dolayı üzgünüz. Samsun, Kavak savcılığına suç duyurusunda bulunduk. 3 kişinin 50 kişilik aracı alıkoyması üzücü. Belki yolcularımızın arasından arabulucu birkaç kişinin müdahale etmesi olayları yatıştırırdı. Fakat yolcularımızdan kimsenin de ses çıkarmaması, 3 kişinin 50 kişiyi alıkoymasını sağladı. Biz firmamız adına Kürtün ilçesi Söğüteli(Kazıkbeli) Köyü Muhtarı Sayın İsmail Tozlu’ya çok teşekkür ediyoruz. Hem personelimizin, hem yolcularımızın can güvenliğini sağladığı için kendisine şükranlarımızı sunuyoruz. İyi ki araçta böylesine değerli bir muhtarımız vardı. O da olmasaydı olaylar ne aşamaya gidecekti düşünmek istemiyoruz. Bu tür olaylarda yolcularımızın birlik olarak, araç personeline destek vererek olayların çözülmesine katkıda bulunmasını rica ediyoruz. Her çeşit insan çıkabiliyor. Önemli olan birlik olmamız. Birlik olursak değil 3 kişi, 10 kişi de gelse 50 kişi olarak üstesinden gelebiliriz. Daha kötü bir sonuçla olayı yaşamadığımız için mutluyuz. Şahısların Samsun Atakum Belediye Başkanının yeğenleri olması bizleri ayrıca üzmüştür. Samsun bölgesinde bu tür olayların artması esef verici. Bu tür olayların önüne geçilmesi için Samsun Valiliğini, Samsun Belediyesini, Samsun Emniyet Güçleri ile Jandarmasını göreve davet ediyoruz. Bu tür olayların önüne geçilmezse olaylar daha çok üzücü hale gelir."

Olaya silahı ile müdahil olan ve 2 zorbayı yaralayan Muhtar İsmail Tozlu, yapılan sorgulamasının ardından serbest bırakıldı. Yaralanan 2 zorba Samsun’da Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Diğer zanlı ise, yapılan sorgulamasının ardından adliyeye sevk edildi. Yaralı zanlıların tedavilerinden sonra adliyeye sevk edilecekleri öğrenildi. 

Kaynak :  Oğuzhan Kılıçarslan (www.goreleses.com)





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir