Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 9424 kez okundu. | Kategori : KARADENİZ
Haberin Tarihi :   06 Ağustos 2013 - 20:52

Gurbetçi köyüne ev yapmayı tercih ediyor.

Büyüt
Küçült
Gurbetçi köyüne ev yapmayı tercih
Karadenizli gurbetçiler eskiden şehir merkezlerinde ev alırken günümüzde ulaşım kolaylaşınca köyüne ev yapmayı tercih ediyor.

   Gurbetçi köyüne ev yapmayı tercih ediyor.

Karadenizli gurbetçiler eskiden şehir merkezlerinde  ev alırken günümüzde ulaşım kolaylaşınca köyüne ev yapmayı tercih ediyor.

Giresun Görele’de faaliyet gösteren Görhele Emlak Danışmanı  Turhan Sinirlioğlu son yıllarda vatandaşın terciğinin değişmesinden dolayı daire satışlarının düştüğünü dile getirdi. Sinirlioğlu”eskiden Alamancı yada yerli gurbetçi dediğimiz, hayatını memleketimizin dışında geçiren insanlar , ekonomik durumu müsait olduğunda ilk iş olarak memleketinin şehir merkezinde bir daire alırdı. Yazdan yaza geldikçe buralarda kalırlardı. Karadenizde biz emlakçılar özellikle yaz ayını iple çeker, gurbetçilerimiz gelesede iş yapsak derdik. Yaz ayında yaptığımız iş ile bütün bir yıl geçimimizi sağlardık. Kimine daire kimine dükkan kimine de arsa satardık. Son yıllarda işler çok değişti. Gurbetçimiz ulaşımın kolaylığından dolayı şehirde ev almak yerine köyüne ev yapmayı tercih eder oldu. Köyler de teknolojinin bütün nimetleri var. Telefon, internet, elektrik ve suyu olmayan köy kalmadı. Artık bütün köy yolları nerdeyse asfalt . Herkesin iyi kötü arabası var, vatandaş daire almak yerine, bir daire parasına köyüne iki katlı villa yapmaya başladı.”dedi.

Büyük şehirlerdeki gürültü kirliliği, hava kirliliği, yorgunu insanların emekli olduktan sonra kendilerini dinlendirecek köy hayatını arzu ettiğini söyleyen Sinirlioğlu”Sorduğumuzda haklı olarak insanlar “biz büyük şehirlerde apartman hayatından zaten bıktık, memlekete onbeş , yirmi gün izine geliyoruz onu da dinlenerek geçirmek istiyoruz ” diyorlar. Temiz hava, yeşillik, bol güneş görebilme vatandaşımızın en büyük arzusu. Küçük de bir bahçe yaparak organik ürünler yetiştirmek en büyük hayaleri. Emekli olunca tamamen buraya yerleşecekleri için , şimdiden yatırmı köy evlerine yapıyorlar.”dedi.



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
Haydar karakılıç
ferrero
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir