Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 9467 kez okundu. | Kategori : KARADENİZ
Haberin Tarihi :   03 Şubat 2011 - 20:37

GZO Başkanı Akbaşlı: 2010 Yılı Fındığı Kapış Kapış Satıldı

Büyüt
Küçült
GZO Başkanı Akbaşlı: 2010 Yılı Fındığı Kapış Kapış
Giresun Ziraat Odası Başkanı Özer Akbaşlı, "2010 yılı fındığı kapış kapış satıldı." dedi.

2010 yılı fındığı kapış kapış satıldı.

01 Şubat 2011 itibarı ile Ticaret Borsalarında tescil edilen 2010 mahsulü fındıklar 500 bin

tonu buldu. Resmi rekolte rakamları her ne kadar 650 bin ton olarak açıklanmış olsa da, sektörün tüm temsilcileri 2010 mahsulünün 600 bin ton olacağı kanaatindeler. 600 bin ton olacağını düşündüğümüzde, bu gün itibarı ile geride 100 bin ton 2010 mahsulü fındık kaldığı ortaya çıkmaktadır.

Geride kalan 100 bin ton fındık ise Şubat ve Mart ayı ihtiyacını karşılayacak kadardır. Hatta yetmeyeceğini bile söylesek, doğru bir tespit yapmış oluruz. Bu durumda, Türk fındık sanayicisi Nisan ayında Toprak Mahsulleri Ofisinin kapısını çalacaktır. Ancak, TMO kapısı çalınsa da, çalınmasa da, fındık piyasasını çok yakından takip etmekte ve gözlemlemektedir. TMO nun elinde kalan 2008 yılı fındıkları, geçen yıl 5,20.-TL den satıldı. Bu yıl enflasyon oranında üzerine fark konulduğunda, 5,72.-TL den satışa çıkacağı düşüncesi yanlış bir düşünce olmaz. Kaldı ki, TMO fındığa yatırdığı paranın, maliyet artı diğer masraflarını fiyatına yansıtsa, bu rakamın daha üzerinde olur. Kısaca, 2011 yılının Nisan ayında 2008 yılı fındığı 5,72.-TL den satılırsa, 2010 ürünü yeni mahsul fındıkların satış fiyatının 6,00.-TL nin üzerinde alınıp satılacağını düşünmekteyiz.

Özer AKBAŞLI

Giresun Ziraat Odası Başkanı



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir