Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 10616 kez okundu. | Kategori : KARADENİZ
Haberin Tarihi :   19 Eylül 2012 - 18:54

Karadeniz'de HES Sayısında Büyük Artış

Büyüt
Küçült
Karadenizde HES Sayısında Büyük
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş, Artvin, Bayburt, Giresun, Trabzon, Ordu, Gümüşhane ve Rize'yi kapsayan Doğu Karadeniz bölgesindeki HES sayısının 375'e çıkabileceğini söyledi.

Karadeniz’de HES sayısı 375 olacak

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş, Artvin, Bayburt, Giresun, Trabzon, Ordu, Gümüşhane ve Rize’yi kapsayan Doğu Karadeniz bölgesindeki HES sayısının 375’e çıkabileceğini söyledi. EPDK’nın, bugüne kadar bölgede 5 bin megavat (MW) kurulu gücünde 240 projeye lisans verdiğini, bunlardan 45’inin tamamlanarak devreye girdiğini anlatan Köktaş, “Bin 700 MW gücünde 135 proje uygun bulma, inceleme değerlendirme ve başvuru aşamasında” dedi.

12 milyar liralık yatırım

EPDK Başkanı Köktaş ve kurul üyeleri, Karadeniz’de inşa edilen HES’leri yerinde incelemek için Gümüşhane, Giresun ve Rize bölgesindeki santralleri gezdi. Türkiye’deki su kaynaklarının yüzde 8’ine sahip olan ve toplamda 6 bin 700 MW büyüklüğe ulaşacak 375 projenin yer aldığı Doğu Karadeniz’e ilişkin Köktaş, “Bugüne kadar lisans alan 240 proje, 5 bin MW kurulu güç ve 7-8 milyar liralık yatırım anlamına geliyor. Henüz lisanslandırılmamış 135 projenin büyüklüğü 1700 MW” diye konuştu.





Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir