Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 9913 kez okundu. | Kategori : KARADENİZ
Haberin Tarihi :   14 Ocak 2014 - 10:28

Karadeniz'in İlk Çevreye Duyarlı Otelleri

Büyüt
Küçült
Karadenizin İlk Çevreye Duyarlı
Balıktaşı Otelleri, Karadeniz’in İlk Çevreye Duyarlı Otelleri Oldu

Balıktaşı Otelleri, Karadeniz’in İlk Çevreye Duyarlı Otelleri Oldu

Balıktaşı Otelleri, Karadeniz’in İlk ‘Yeşil Yıldızlı’ Otelleri Oldu

Ordu’daki Balıktaşı Otelleri,  Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın başlattığı “Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisleri” projesi kapsamında  Karadeniz’in ilk  “Yeşil Yıldız” sertifikasına sahip çevreye duyarlı otelleri oldu.

Günümüzde küresel ısınmanın dünyayı ciddi anlamda tehdit etmesi ile sürdürülebilir turizm kavramının gündeme gelmesi  ve Avrupalı turistlerin ekolojik otellere ilgisi, turizm sektöründe yeni bir kavramı da beraberinde getirdi. Ordu’daki Balıktaşı Otelleri,  çevreye duyarlı otel  konseptine geçerek, Karadeniz Bölgesi’nde “Yeşil Yıldız”a sahip ilk oteller oldu. Bu konseptle birlikte, enerji,  atık ve su sarfiyatları minimize edilerek, çevreye minimum seviyede etki edilecek. Böylelikle, doğası ve yeşiliyle ön plana çıkan Karadeniz Bölgesi’nde sürdürülebilir turizme katkı sağlanmış olunacak.

Otellerin bütün tesisleri yenilenerek çevreye duyarlı hale getirildi

Çevreye karşı gösterilen hassas duyarlılığın bir gereği olarak otellerin bütün tesislerindeki alt yapı yenilendi. Tüm ısınma ihtiyacı, yenilenebilen kaynak biokütle (pelet) yakıtından sağlanıyor. Elektrik ihtiyacı, anlaşmalı firma tarafından rüzgar enerjisinden elde ediliyor. Tesislerde çevreye duyarlı sertifikasına sahip tasarruflu ampul ve led aydınlatma sistemi kullanılıyor. İşletmelerin tüm departmanlarından çıkan çöpler, konumlarına göre ayrıştırılarak lisanslı geri dönüşüm firmasına ve hayvan barınaklarına veriliyor. Odalarda tasaruflu su ve havlu kullanımıyla ilgili bilgilendirme broşürleri bulunuyor. Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren Balıktaşı Otellerinin sahibi Aslı Poyraz, “Günümüzdeki teknolojik imkanlarla  bu alt yapıyı oluşturmanın düşük maliyetlerle de mümkün olduğunu,  hem tesislerin enerji maliyetlerinin düşürülebileceğini, hem de çevreye minumum etki edilerek sürdürülebilir turizme katkı sağlanabileceğini  ‘Yeşil Yıldız’ sertifikasına sahip olarak belgelendirmek istedik.” Dedi.

Turistler “Yeşil Yıldız”lı Balıktaşı Otellerini tercih ediyor

“Yeşil Yıldız”lı Balıktaşı Otelleri, doğanın, yeşilin ve mavinin iç içe olduğu, yaylaları, dereleri, tarihi dokusu, koyları, plajları, zengin mutfağı, ve muhteşem doğasının sağladığı spor olanaklarıyla her geçen gün dikkatleri biraz daha üzerine çeken Ordu’ya gelen turistlerin konaklamada ilk tercih ettiği yerlerin başında geliyor.

“Yeşil Yıldız”, bakanlık belgeli konaklama tesislerine, belirlenen kriterlere uymaları koşuluyla verilen mevcut Turizm İşletmesi Belgelerindeki yıldızların yeşil olarak gösterildiği ve plaketlerinin üzerinde çevreye duyarlı tesis ibaresinin yazıldığı bir çevre etiketi (eko-label) uygulamasıdır.

 Oktay Öztürk

Nomapozitif

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir