Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 10146 kez okundu. | Kategori : KARADENİZ
Haberin Tarihi :   13 Ekim 2012 - 12:26

Kelkit Havzası Kalkınma Birliği Toplandı

Büyüt
Küçült
Kelkit Havzası Kalkınma Birliği
Kelkit Havzası Kalkınma Birliği Meclis toplantısı bugün Tokat'ta yapıldı.

Kelkit Havzası Kalkınma Birliği Toplandı

Kelkit Havzası Kalkınma Birliği Meclis toplantısı bugün Tokat'ta yapıldı.

Atatürk Kültür Sarayı´nda Kelkit Havzası Kalkınma Birliği Başkanı Tokat Valisi Mustafa Taşkesen başkanlığında yapılan, toplantıya Vali Dursun Ali Şahin, Erzincan Valisi Selman Yenigün ile birliğe üye belediye başkanları katıldı.
  Toplantıda bir konuşma yapan Vali Dursun Ali Şahin, Dünya 46 ülkeye gittiğini ama Türkiye’de gördüğü il sayının 20’yi geçmediğini bu anlamda Tokat ve Niksar ilçesini gördüğünde şaşırdığını söyledi. Niksar’ı karayolu ile geçerken gördüğünde etkilendiğini ifade eden Vali Şahin, yeşil Tokat’a hayran kaldığını kaydetti.

Türkiye’de son yıllarda kalkınma yönünden büyük gelişmeler olduğunu ifade eden Vali Şahin, Türkiye’de bugün 171 üniversiteye ulaşılmasının önemine değindi. Daha sonra kürsüye gelen Erzincan Valisi Selman Yenigün de Tokat’a ve Kelkit Havzası Kalkınma Birliği programına ilk defa geldiğini belirterek, “Tokat’ın bu kadar ormanlarla kaplı olduğunu bilmiyordum. Tokat’ı beğendik. Kelkit Havzası Erzincan için biraz yabancı gibi gelmiş gibi görünüyor. Neden böyle ifade ediyorum? Ben yaklaşık 14 aydır Erzincan’dayım ilk kez bu toplantıya katılıyorum. Demek ki ya biz çağrılmadık veya biz çağrıldık ta biz icabet etmedik. Büyük ihtimal ikincisi olsa gerek” diye konuştu.


 
Kelkit Havzası Kalkınma Birliği Başkanı Tokat Valisi Mustafa Taşkesen de Giresun Valisi iken 4 yıl önce Tokat’a Akkuş, Niksar yolundan gelirken benzer duyguları yaşayarak yöreye hayran kaldığını belirtti. Vali Taşkesen, “Bir Yozgatlı olarak Tokat’ı sadece yeşillikleri değil birçok potansiyeli ile bilmiyormuşuz. Tokat’ın tarihi ve tabi güzelliklerinin yanında tarımda büyük potansiyeli var. Tarih konusunda Türklerin ilk medresesi ilk camisi Tokat’ta” şeklinde konuştu.

  Toplantıda, Tokat Vali Yardımcısı Bülent Karacan, 2005 yılında kurulan Kelkit Havzası Kalkınma Birliği’nin yaptığı faaliyetler ve bütçe durumu ile ilgili sunum yaptı. Karacan 8 yılda 5 ilin valilik ve belediyelerinin katılım payları ile 4 milyon 299 bin TL bütçeye ulaşan birliğin 3 milyon 589 bin TL projelere ödeme yaptığını kaydetti.   Bugün yapılan birlik toplantısına Sivas Valisi Zübeyir Kemelek  programı dolayısı ile Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda  ise makam aracının yolda köpeğe çarpması sonucu meydana gelen kaza nedeni ile katılamadı.

Giresun Valiliği



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir