Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 10658 kez okundu. | Kategori : KARADENİZ
Haberin Tarihi :   13 Nisan 2011 - 20:41

Kürtünde İnsanlık Dramı.

Büyüt
Küçült
Kürtünde İnsanlık
Gümüşhane'nin Özkürtün Beldesine bağlı Sümekale Mahallesinde bir derme çatma barakada içinde bulunduğumuz modern çağda kelimenin tam anlamıyla bir insanlık dramı yaşanıyor.

Kürtünde İnsanlık Dramı.
 

             Gümüşhane'nin Özkürtün Beldesine bağlı Sümekale Mahallesinde bir derme çatma barakada içinde bulunduğumuz modern çağda kelimenin tam anlamıyla bir insanlık dramı yaşanıyor.

             2002 yılında meydana gelen bir yangında evini kaybeden Süleyman Çakmak o günden bu güne yaklaşık on yıldır derme çatma bir barakada yaşam mücadelesi veriyor.

                  Özkürtün Sümekale Mahallesinde komşuların ve hayırseverlerin yardımlarıyla hayata tutunma çalışan Süleyman Çakmak’ın üç aydan üç aya almış olduğu 300 tl yaşlılık aylığından başka hiçbir geliri bulunmuyor. Yangından sonra geçen on yıllık zaman içerisinde altı kaymakam değişmesine rağmen kendisine devlet tarafından üç yıl önce ayrılan 19 bin tl lik ödeneğin bürokrasiye takılmasından dolayı yaşamını son derece ilkel şartlar altında sürdüren Süleyman Çakmak henüz devletten ümidini kesmemiş.

             Yaşamış olduğu bölgenin afet bölgesi ilan edilmesinden sonra, yeni yerleşim alanlarının oluşturulmasına izin verilmediği gerekçesiyle kendisine devlet tarafından tahsis edilen 19 bin tl. lik ödeneği kullanamayan 85 yaşındaki Süleyman Çakmak kendisine ait arazi üzerinde ev yapamaz iken, başta Özkürtün Belediye Başkanının olmak üzere onlarca inşaat aynı bölgede inşa edilmiş durumda.

              Ağır sağlık sorunlarıyla boğuşan Süleyman Çakmak’ın altı  çocuğundan hiçbiri  

kendisine sahip çıkmamış. Bölgenin Afet alanı ilan edilmesinden sonra köyde inşa edilen 64 konutun 35’i öğretmenler tarafından kullanılmasına rağmen 30 adet konut ise halen boş bulunmakta. 2010 yılında kapatılan köy okulunun lojmanı ise başvuruda bulunmasına rağmen kendisine tahsis edilmemiş. Köy sakinleri ise 85 yaşındaki Süleyman Çakmak’a sağlığında başını sokacak bir ev yapamayan devletin, ancak öldükten sonra kendisine tahsis edilen parayla mezar yaptırabileceğini ifade ederken, tüm bu olumsuzluklara rağmen Süleyman Çakmak ise hayata gülümsemeyi ve yaşama tutunmayı başarmış görünüyor.

                Gümüşhane’ye bağlı Özkürtün İlçesinde yaşanılan bu insanlık dramının biran önce son bulması için başta Kürtün Kaymakamının ve Gümüşhane Valisinin bir an önce bürokratik engelleri ortadan kaldırmak için girişimde bulunulması bekleniyor. 

Haber ve resim Şaban Kutlu



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir