Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 10477 kez okundu. | Kategori : KARADENİZ
Haberin Tarihi :   15 Mart 2011 - 18:56

Makina ve Ekipmana % 50 Hibe Desteği

Büyüt
Küçült
Makina ve Ekipmana % 50 Hibe
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından uygulanmakta olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından,

** ÇİFTÇİLERİN SATIN ALACAKLARI MAKİNE VE EKİPMANA

% 50 HİBE DESTEĞİ ** 
 

         Tarım ve Köyişleri Bakanlığı  tarafından uygulanmakta olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla çiftçilerin satın alacakları makine ve ekipmana % 50 hibe desteği verilmesini amaçlayan Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi ile ilgili tebliğ 10/03/2011 tarihinde resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. 

         Tebliğ kapsamında alınacak makine ve ekipmanlara % 50 hibe desteği verilecek olup hibe üst limiti basınçlı sulama yatırımları hariç diğer tüm makine ve ekipmanlar için gerçek kişilerde 25.000. TL, tüzel kişiliklerde (Şirketler, tarımsal amaçlı kooperatifler ve birlikler) 50.000. TL, basınçlı sulama sistemleri başvurularında (yağmurlama ve damla sulama) ise hibe üst limiti gerçek kişilerde 50.000. TL, tüzel kişiliklerde ise 100.000. TL dır. 

         Program kapsamında; anıza direkt ekim makinesi, arıcılık makine ve ekipmanları, balya makinesi, basınçlı sulama sistemi, canlı balık nakil tankı, çayır biçme makinesi, çeltik fide dikim makinesi, el traktörü ve ekipmanları, file sistemi, biçer bağlar, hububat harman makinesi, lazerli tesviye aleti, hasat tablası, mibzer, motorlu tırpan, pamuk toplama makinesi, pancar söküm makinesi, patates söküm makinesi, pülverizatör ve atomizör, rüzgar makinesi, sap parçalama makinesi, sap toplamalı saman makinesi, silaj makinesi, soğuk hava tesisatlı taşıma aracı, süt sağım ünitesi ve soğutma tankı, gübre dağıtma makinesi, taş toplama makinesi, diskli tırmık, yem hazırlama makinesi, zeytin hasat makinesi, koyun kırkma makinesi, tambur filtre, su ürünlerinde buzlama makinesi, balıkçı gemilerinde soğuk depo ve su ürünleri için kuluçka dolabı olmak üzere 35 adet makine ve ekipman alımlarına hibe desteği verilecektir. 

         Makine ve Ekipman Alımları programı  kapsamındaki müracaatlar İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerine yapılacak olup başvurular 25 NİSAN 2011 tarihinde sona erecektir. 

         Hibe programı ile ilgili tüm bilgiler İlçe Tarım Müdürlükleri ve  İl Tarım Müdürlüğü  Destekleme Şube Müdürlüğünde oluşturulan İl Proje Yürütme Biriminden            ( Tlf : 215 16 72 – 73 / 132) ayrıca www.giresuntarim.gov.tr  ve www.tedgem.gov.tr internet adreslerinden de alınabilmektedir.

                  



Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir