Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
hilaltas
Bu haber 23343 kez okundu. | Kategori : KARADENİZ
Haberin Tarihi :   31 Ağustos 2016 - 10:58

Ordu'da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94. Yıldönümü Kutlandı

Büyüt
Küçült
Orduda 30 Ağustos Zafer Bayramının 94. Yıldönümü
30 Ağustos Zafer Bayramı, Ordu’da düzenlenen törenlerle kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, Şarkiye Mahallesi'ndeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı. Burada düzenlenen törende, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Sedat Sarıkaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz tarafından Atatürk Anıtına çelenk koyuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile Atatürk Anıtı’ndaki tören sona erdi.

 Atatürk Anıtı’ndaki çelenk sunma töreninin ardından, Valilik Makamında, Vali İrfan Balkanlıoğlu tebrikleri kabul etti.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94. yıldönümü kutlamaları, Ordu Lisesi önünde yapılan kutlama töreni ile devam etti. Burada düzenlenen törene, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Milletvekili Oktay Çanak, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Sedat Sarıkaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Adalet Komisyonu Başkanı Dr.Mesut Bilen, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Tarık Yarılgaç, Baro Başkanı Av.İlhan Kurt, Vali Yardımcıları Niyazi Erten, Halil Karbuz, İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, daire müdürleri, kurum amirleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, askeri erkan ile vatandaşlar katıldı.

Vali İrfan Balkanlıoğlu beraberinde Garnizon Komutanı Jandarma Albay Sedat Sarıkaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ile birlikte törene katılanları selamlamasının ardından tören programına geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Jandarma Üsteğmen Erol Taşçı yaptı. Taşçı, ”Mazisi şan ve şerefle dolu bir milletin çocukları olarak bu zaferle ne kadar övünsek azdır. Çünkü her evresi ile düşünülmüş, hazırlanmış, yönetilmiş ve zaferle sonuçlandırılmış olan bu harekât, Türk milletinin ve bağrından çıkardığı ordusunun yüksek kudret ve kahramanlığını bir kez daha kanıtlamıştır. Türk milletinin özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin ölümsüz bir abidesi olan 30 Ağustos aferi ile milletimizin aydın, mutlu ve müreffeh geleceği garanti altına alınmıştır. Bu zaferle, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün yaktığı özgürlük ateşi, yalnızca Türklerin değil dünyadaki ezilmiş bütün ulusların da hürriyet meşalesi olmuştur. Bu büyük zafer, aynı zamanda modern çağın gerektirdiği siyasi, hukuki, ekonomik ve sosyal reformları gerçekleştiren, Türk inkılâbını başlatan bir kıvılcım olmuştur. Türk tarihine altın harflerle yazılmış olan 30 ağustos zaferinin 94'üncü yıldönümünde, böyle bir milletin mensubu olmakla gurur duyuyoruz. Büyük önder, gazi Mustafa Kemal Atatürk ile dava arkadaşlarını ve vatan toprağının bedelini canlarıyla ödeyen aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve saygıyla anıyor, kahramanlıklarıyla destanlar yaratmış gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Tarihimizin şanını, atalarımızın yüceliğini ordumuzun cesaretini, Türk’ün karşı konulmaz gücünü, tüm dünyaya tek kelime ile anlatan 30 Ağustos Zafer Bayramımız, kutlu olsun” diye konuştu.

Ordu Lisesi önündeki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, halk oyunları gösterisi, şiir okunması, bayrak ve flamaların, muharip gazilerin, askeri birliklerin, protokol platformunun önünden geçişiyle sona erdi.

Sayfayı Yazdır
Print Friendly / PDF
Sosyal Paylaşım
Google
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
DİĞER HABERLER
tuncay kara
Bulancak Ajans
SPOR VİTRİNİ
hacamat
Son Yorumlar
Deftere Yaz
Ziyaretçi Defteri
Düşünce ve Önerilerinizi bizimle paylaşın.
1. LİG PUAN DURUMU
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Aydındere Haber Giresun Haber Karadeniz Haber | https://aydindere.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024
Her hakkı saklıdır. Aydindere.com kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz. Haberlere yazılan yorumlardan kullanıcılar, köşe yazılarından ise yazarları sorumludur. Copyright © 2009 Sosyal Medya Uzmanı Gazeteler sanalbasin.com üyesidir